KÖŞK'e değil yeni 'saray'a taşınıyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AOÇ arazisi üzerinde devasa bir alan üzerinde inşa edilen yeni Başbakanlık binasını kendisinin kullanacağını açıkladı.

Yayınlanma: 03.09.2014 - 08:08
Abone Ol google-news

Erdoğan, ikinci yurtdışı gezisini gerçekleştirmek üzere Azerbaycan’a hareketinden önce düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan’ın da şüphelileri arasında yer aldığı 25 Aralık soruşturmasında takipsizlik kararı verilmesinin anımsatılması üzerine “Öncelikle yargı, kararını verdi, nedir takipsizlik kararı. Takipsizlik kararının ne anlama geldiğini, herhalde hukukla yakından uzaktan ilgisi olanlar varsa bunu bilirler. Dolayısıyla takipsizlik kararına itirazları olanlar varsa, bu itirazı olanlar da itirazlarını yaparlar. Olay bu kadar basitttir ve itirazda da kimlerin hakkı vardır, kimlerin yoktur bunlar hukukta bellidir” dedi.

Erdoğan, toplantıda yeni dönemde nerede ikamet edeceği yönündeki soru üzerine de AOÇ’deki yeni Başbakanlık binasını gösterdi. Halen Subayevleri’ndeki konutunu kullandığını anımsatan Erdoğan, Abdullah Gül’ün, Dışişleri Konutu’nu boşaltmasının ardından buraya taşınacağını söylerken, şöyle devam etti: “Yeni yapılan binalara Cumhurbaşkanlığı olarak taşınmayı planlıyoruz. Şu andaki Cumhurbaşkanlığı binasına da, aynı zamanda konutlara da başbakanımızın taşınmasını aramızda planlamış durumdayız.”

Erdoğan, Köşk’teki ilk 30 Ağustos resepsiyonuna muhalefetin katılmamasının anımsatılması üzerine de tarafsızlığını unutarak konuştu. “Ben hatırlarsanız, partimizin kuruluş yıldönümü resepsiyonunda bir açıklama yapmıştım ve bu açıklamada şunu söylemiştim; ben bir davet ederim, iki davet ederim, üç davet ederim. Gelirler gelirler, gelmedikleri takdirde ondan sonra da bir daha davet etmem demiştim” diyen Erdoğan, şunları kaydetti: “Çünkü burası duygusallığı taşıyan bir yer değildir. Burası ülkenin zirve noktası, Cumhurbaşkanlığı makamıdır. Biz ana muhalefet
partisinin başındaki zatı zaten parlamentodaki yemin töreni dahil, orada yapılan kitabın kalkıp Meclis başkanımıza fırlatılması ve genel başkanın şu ifadeyi kullanması ‘bu bir meşru müdafaadır’ ifadesi çok manidardır. Neyin meşru müdafaa olduğu, neyin olmadığı ortada.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler