Küresel piyasalarda Trump gerginliği

ABD Başkanı Donald Trump'ın meclisten geçirdiği "Hong Kong İnsan Hakları ve Demokrasi Yasası" tasarısı, bugün Asya piyasalarının negatif bir seyir izlemesine neden oldu.

Yayınlanma: 28.11.2019 - 09:23
Küresel piyasalarda Trump gerginliği
Abone Ol google-news

ABD Başkanı Donald Trump'ın dün akşam saatlerinde yaptığı yazılı açıklama bugün Asya piyasalarının negatif bir seyir izlemesine neden oldu. Trump, Kongre'nin her iki kanadından da geçerek masasına gelen  adlı yasa tasarısını imzaladığını duyurdu. Tasarı, Hong Kong'daki gösterilerde uygulanan şiddet ve insan hakları ihlallerinden sorumlu olan Çinli yetkililere yaptırım uygulanmasını öngörüyor.

ÇATIŞMALAR ARTMIŞTI

Hong Kong'da, haziranda, şüphelilerin Çin'e iadesi yasa tasarısına karşı başlayan demokrasi yanlısı protestolarda, son haftalarda protestocular ile polis arasındaki çatışma ve şiddet olayları artmıştı. Tasarı, 23 Ekim'de resmen geri çekilmesine rağmen protestocular, "demokratik reform" talepleriyle eylemlerine devam ediyor. 

Söz konusu gelişmelerle bugün satıcılı bir seyir izleyen Asya borsalarında, Nikkei 225 endeksi yüzde 0,1, Şanghay bileşik endeksi ise yüzde 0,5 değer kaybetti. 

PAY PİYASALARINDA REKOR DEVAM EDİYOR

ABD'de bugün başlayacak Şükran Günü tatili öncesi dün pay piyasalarında rekorlar devam etti. Dün açıklanan verilere göre, ABD ekonomisi 3'üncü çeyrekte yüzde 2,1 ile beklentilerin üzerinde büyürken, dayanıklı mal siparişleri ekimde tahminlerin üzerinde arttı. Bu gelişmelerle Dow Jones endeksi yüzde 0,15, S&P 500 endeksi yüzde 0,42 ve Nasdaq endeksi yüzde 0,66 değer kazanarak tüm zamanların en yüksek kapanışını gerçekleştirdi.




Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler