Kürt petrolü ABD'ye ulaştı ama yasak devam ediyor

KUZEY Irak’ta yüklenen ve Türkiye’nin Ceyhan Limanı’ndan yola çıkan 100 milyon dolarlık petrol taşıyan tanker, ABD’ye ulaşırken Teksas’ta boşaltılması planlanıyor. Bu durum, Irak’ın geleceğinin merkezindeki bir tartışmayı, ABD topraklarına da taşımış oluyor.

Yayınlanma: 29.07.2014 - 12:40
Abone Ol google-news

WSJ'de yer alan habere göre; Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’nin, Bağdat’a karşı çıkarak yapacağı 4 önemli ihracatın ilk partisi olduğu belirtiliyor. Bu arada Bağdat yönetiminin de sevkiyatlara karşı yasal hamlelerde bulunabileceği belirtiliyor.

ABD YÖNETİMİ: BAĞDAT İLE ERBİL ANLAŞMADAN SATILAMAZ

KUZEY Irak petrolünü taşıyan geminin ABD kıyılarında Florida'da, ülkenin en yoğun rafineri bölgesi olan Teksas eyaletinin Galveston bölgesine ilerlerken, Washington Kürt petrolünün Bağdat-Erbil anlaşması olmadan satılmaması gerektiği yönündeki kararlılığını sürdürdüğünü açıkladı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Marie Harf, geçtiğimiz cumartesi günü yaptığı açıklamada, "Halen Florida açıklarında bir geminin olduğunun farkındayız, ancak buradaki politikamız değişmedi. Irak'ın enerji kaynakları Irak halkının tümüne aittir" demişti.

KÜRT PETROLÜ, TÜRKİYE ÜZERİNDEN İSRAİL'E GİDİYOR

The Wall Street Journal'dan Emre Peker, Sarah Kent ve Joe Parkinson'un haberinde Kürt petrolünün Türkiye üzerinden nasıl İsrail'e götürüldüğü gün gün saat saat anlatılmıştı.

İŞTE O HABER: BAĞDAT YÖNETİMİ KARŞI ÇIKIYOR AMA KÜRT PETROLÜ TÜRKİYE ÜZERİNDEN İSRAİL'E BÖYLE GİDİYOR


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler