Kuşaktan Kuşağa Geleneksel Mimarlık Buluşması

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nin bugün İTÜ Taşkışla binasında düzenlediği “Kuşaktan Kuşağa Geleneksel Mimarlık Buluşması”nda meslekte 70, 60, 50, 40 ve 30 yılını dolduran mimarlara plaket verildi. İlk plaketler 70 yılı dolduran Harika Söylemezoğlu ve Cafer Ziyaeddin Payzın’e mesleğin duayenleri Hande Süher ve Doğan Kuban tarafından sunuldu.

Yayınlanma: 06.10.2012 - 20:59
Abone Ol google-news

Buluşmanın açılış konuşmasını yapan İstanbul Şube Başkanı Deniz İncedayı; “Dünya mimarlarının da bu yıl gündeme aldığı gibi; mimarlığın evrensel çevre değerlerini yeniden üretirken, insan haklarıyla, kamu hakları ve hukukuyla ayrılamaz bütünlüğünü daha yoğun gündemde tutmayı, daha çok tartışmaya açmayı, yetkililerle paylaşabilmeyi ve bilimin ışığının yolumuzu aydınlatmasını diliyorum” diyerek plaket alan meslektaşlarına, çalışma arkadaşlarına katılım ve destekleri için teşekkür etti.

Törende konuşan Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhcu da mimarlığın sorunlarına dikkat çekerek tarihi kültürel mirasın korunması rant kararlarının engellenmesi için mesleğe ömür veren gönül koyan üyelerin destek ve duyarlılığının devamını diledi.Doğan Kuban ise, "50 yıl önceki mezunlarına verdiği plaket sırasında o yıl bu mezunlar 16 cami projesi yaptı. Anadolu mimarlık geleneğini yansıtan o 16 projeden daha iyisi daha yapılmadı” diyerek mezunlarıyla hasret giderdi.

Buluşmada aralarında Sümer Karabağalı, Cengiz Alatlı, Orhan Şahinler, Hamdi Şensoy, Altay Erol, Mutahhere Baykam, Erdoğan Yalkın, Ahmet Yener, Gönül Bektaş, Filiz Atay, Sedan Baysal, Feridun Kısmet’in de bulunduğu başta İstanbul Teknik, Ortadoğu Teknik ve yeni adıyla Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitelerinden mezun olmuş çok sayıda mimar plaket aldı. Hocaları ve meslektaşlarıyla biraraya gelmenin sevincini yaşayan mimarlar Atatürk’ü, sonsuzluğa uğurlanmış meslektaşlarını saygıyla andılar.

Fotoğraflar: Zeynep Altay


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler