Liderler Paris'e gidiyor, ya Erdoğan?

Paris’te yarın düzenlenecek devasa “Birlik Yürüyüşüne” Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın çağrısı üzerine AB liderleri kortej halinde en ön safta katılacak.

Yayınlanma: 10.01.2015 - 10:33
Abone Ol google-news

Davete icabet açıklamalarında Britanya Başbakanı David Cameron “Charlie Hebdo’nun gerisindeki değerlerin kutlanmasından” söz ederken, İtalya Başbakanı Matteo Renzi “#JeSuisCharlie. Korkunun bizi değiştirmesine izin vermeyeceğiz #Europe” diye tweetledi. Fransız milli birliğini sergilemeye yönelik, yüz binlerce Fransız’ın katılması beklenen “Cumhuriyetçi Yürüyüşte” Almanya Başbakanı Angela Merkel, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ve AB Konseyi Başkanı Donald Tusk’ın da yer alması kesinleşti. Bu vesileyle yarın Paris’te terörle mücadele konusunda uluslararası konferans da düzenlenecek.
 
Erdoğan da aradı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, nihayet dün Hollande’ı arayarak saldırıda hayatını kaybedenler için Fransız halkına başsağlığı dileklerini iletti. Olaydan duyduğu üzüntüyü dile getiren Erdoğan, Türkiye’nin Fransa ile dayanışma içinde olduğunu, terörle mücadelede her türlü işbirliğine açık olduğunu söyledi. Fransa Cumhurbaşkanı, Erdoğan’a duyarlılığından dolayı teşekkür edip   “Türkiye’nin yanımızda olduğunu biliyoruz” dedi. Hollande, teröristlerin İslam konusunda kafa karışıklığı oluşturarak Fransa'da toplumsal huzuru bozmayı amaçladığını, ancak bu oyuna gelmeyeceklerini, terörle mücadelede işbirliğini güçlendirme konusunda Türkiye ile hemfikir olduklarını söyledi.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler