Lufthansa A380'i tanıttı

Alman havayolu şirketi Lufthansa'nın filosuna kattığı 5'inci Airbus A380 uçağı, Avrupa tanıtım turu kapsamında İstanbul'a geldi.

Yayınlanma: 19.03.2011 - 13:11
Abone Ol google-news

Lufthansa Yönetim Kurulu üyesi Jurgen Raps'ın kullandığı ve kokpit camına Türk bayrakları asılan dünyanın en büyük yolcu uçağı Airbus A380, saat 12.20'de Atatürk Havalimanı'na indi.

Lufthansa'nın Türkiye Genel Müdürü Gregor Wende, düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin Lufthansa'nın dünyadaki önemli pazarları arasında yer aldığını belirterek, bugün Airbus A380 uçağının İstanbul'a gelişinin Türkiye'de 55. yılını kutlayan Lufthansa'nın bir teşekkür ifadesi olduğunu söyledi.

Wende, Türkiye'ye haftada 73 sefer düzenleyen Lufthansa'nın yolcularına, İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa şehirlerinden Frankfurt ve Münih ana merkezlerinden 81 ülkede 204 varış noktasına uçuş olanağı sağladığını belirtti.

Airbus A380'in dünyanın en büyük ve en modern yolcu uçağı olduğunu ifade eden Wende, Lufthansa'nın A380 ile İstanbul ziyaretinin nedeninin, Amerika ve Asya kıtasına seyahat eden Türk yolculara A380 alternatifini sunmak olduğunu vurguladı.

Uçağın uzunluğunun 73, yüksekliğinin 24 ve kanat boyunun 79 metre olduğunu kaydeden Wende, yüksek yolcu kapasitesine sahip bulunan uçağın yolcu başına her 100 kilometrede sadece 3 litre yakıt tüketimiyle ciddi oranda yakıt verimliliği sağladığını, çevre koruması, teknoloji ve konforlu seyahat açısından yepyeni standartlar getirdiğini belirtti.
Lufthansa'nın A380 uçağında toplam 526 koltuk bulunduğunu ve uçağın üst katında 8 geniş koltuklu first class yolcu kabinin kişiye özel hizmet anlayışını yansıttığını anlatan Wende, ayrıca yine üst katta 98 business class koltuk ve alt katta 420 economy sınıfı koltuk yer aldığını söyledi.

Lufthansa'nın hali hazırda filosunda bulunan 4 adet Airbus 380 uçağını Tokyo, Pekin, Johannesburg ve New York hatlarında kullandığını ifade eden Wende, 2015 yılında filodaki Airbus A380 sayısının 15'e yükseleceğini bildirdi.

Daha sonra Almanya'nın İstanbul Başkonsolosu Brita Waganer, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy'un yanı sıra basın mensupları ve havacılık sektöründen davetlilere, Airbus A380 uçağının içini gezdirdi.

Avrupa tanıtım turu kapsamında Varşova'dan İstanbul'a gelen Airbus A380 uçağı, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaklaşık 1,5 saat kaldıktan sonra Malta'ya hareket etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler