Mahçupyan ve Metiner kavgası büyüyor

Başbakan Davutoğlu'nun Başdanışmanlığı'na atanan Etyen Mahçupyan'a "makamına göre konuş" diyerek sert çıkan Mehmet Metiner'e çarpıcı bir yanıt geldi...

Yayınlanma: 30.11.2014 - 11:57
Abone Ol google-news

Başbakanlık Başdanışmanı Etyen Mahçupyan, AKP Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner’in, ‘Makamına göre konuş’ uyarısına karşılık verdi: “Belki de yeni Türkiye’de insanlar makama göre doğruları eğip bükmek istemeyebilirler. Metiner tedbirini alsın derim…”

Metiner, Yeni Şafak’ta 27 Kasım’da yayımlanan yazısında Mahçupyan’ı “Yolsuzluklara insanların büyük çoğunluğunun ve AK Parti seçmeninin en az yarısının inandığı” sözleri nedeniyle hedef alıp şöyle demişti: “Ak Saray üzerinden yolsuzluk iddialarının gündeme taşınmak istendiği bir dönemde 17-25 Aralık sürecindeki yolsuzluk iddialarının tamamen palavra olmadığını söylemek hangi akla hizmettir? Var mı deliliniz.”

Metiner, “Hepimizin bulunduğu konumlar zaman zaman farklılaşabilir. Herkes/hepimizbulunduğumuz makama göre konuşmak mecburiyetindeyiz… ‘Ben makamın gereklerine göre değil, doğru olduğuna inandığım şeyi söylerim!’ rolüyle kişisel prestij kazanma yoluna gitmek, temsil edilen makama da çok büyük bir haksızlık anlamına gelir” diye yazmıştı.

"METİNER TEDBİRİNİ ALSIN"

Mahçupyan’ın yanıtı bugünkü yazısında geldi. Akşam yazarı, yazısının sonuna şu ‘Not’u düştü:

“Mehmet Metiner beni doğru olduğuna inandığım şeyleri söylediğim için kınamış. İşgal ettiğim makama göre konuşmalıymışım.

Belki de yeni Türkiye’de insanlar makama göre doğruları eğip bükmek istemeyebilirler.

Metiner tedbirini alsın derim…”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler