Mahkemeden 'Menemen Belediyesi' kararı

İzmir 2. İdare Mahkemesi, Menemen Belediye başkan vekilliği için 1 Aralık'ta yapılan ve CHP'li Deniz Karakurt'un kazandığı kura çekimine ilişkin kesin kararını açıkladı. Mahkeme, AKP'li Aydın Pehlivan'ın başvurusu üzerine açılan dava sonucu ilk kuranın iptaline karar verdi. Ancak, zaten İzmir Valiliği'nin kararı ile mahkemeden gelecek nihai sonuç beklenmeden kura yenilenmişti. CHP'li Deniz Karakurt ise bu durumda, çekilen ikinci kuranın da tekrarlanması gerektiğini savundu.

Yayınlanma: 16.02.2021 - 11:20
Mahkemeden 'Menemen Belediyesi' kararı
Abone Ol google-news

İzmir'de Serdar Aksoy'un Menemen Belediye başkanı iken 'Zimmet ve irtikap' suçlamasıyla tutuklanıp görevden uzaklaştırılmasının ardından yapılan Menemen Belediyesi başkanvekilliği seçimleri yeni bir boyut kazandı. İzmir 2. İdare Mahkemesi, AKP'li Aydın Pehlivan'ın, CHP'li Deniz Karakurt'un kazandığı 1 Aralık 2020'deki ilk kura çekiminin iptali istemiyle açtığı davada nihai kararını açıkladı. Mahkeme kararında bir torbaya konularak çekilmesi gereken kuranın cam fanusta yapıldığı gerekçesiyle işlemin iptal edildiği vurgulandı.

Ancak, zaten İzmir Valiliği'nin kararı ile mahkemeden gelecek nihai sonuç beklenmeden kura yenilenmişti. Yenilenen ve siyah torbada çekilen kurada bu kez AKP'li Aydın Pehlivan kazanmıştı. Yenilenen kuranın ardından gelen bu karar kafa karıştırdı.

"HUKUĞA BAĞLI OLMAMIZ LAZIM"

CHP'li Meclis üyesi Deniz Karakurt, İzmir Valiliği tarafından 2. İdare Mahkemesi'nin nihai kararı beklenmeden gerçekleştirilen ve AKP'li Aydın Pehlivan'ın kazandığı 13 Ocak'taki kura çekiminin de tekrarlanması gerektini söyledi. Karakurt, "Valilik kararıyla kura usulsüz olarak çekildi. Şimdi yeniden seçim tekrarı gerekiyor. Kurayı meclis başkanının yapması gerekiyordu. Ancak Vali Yardımcısı Hulusi Doğan tarafından yapıldı. Nihai karar beklenmeden ve yetkin olmayan kişi tarafından yapılan kura çekiminin de tekrarlanması gerekiyor. Grup toplantımızda nasıl bir yol izleyeceğimize karar vereceğiz. Büyük olasılıkla seçimin tekrarı için başvuru yapacağız. Hukuk usulüne uygun olmayınca bu kargaşalar ortaya çıkıyor. Hukuğa sıkı sıkı bağlı olmamız lazım" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler