Makarna yiyerek dünya rekoru kırdı

F.Bahçeli genç yüzücü Emre Sakçı kırdığı rekorların sayısını unutmuş

Yayınlanma: 21.12.2015 - 22:01
Abone Ol google-news

O gelecekte adından sıkça söz ettirecek. Bugün 18 yaşında, 30’un üzerinde Türkiye rekoru var. Şimdiden de Dünya rekorunun sahibi. İzmir’de yaşıyor, Fenerbahçe kulübünün sporcusu, ailenin tek çocuğu. Gece, gündüz makarna yiyor, aşırı seviyormuş. Bir gün yarış öncesinde sucuklu tost bile yemiş. Görüntüsüyle aslında bir basketbolcuyu andırıyor, boyu 2 metre civarında. ABD’den çağırmışlar, gitmemiş. Sempatik mi, sempatik. Sevimli. Kim mi? İfadelerimden tanımışsınızdır. Bu genç, Tozkoparan’ın o kötü salonunda rekorlar kıran çocuk.

Emre Sakçı’yla pazar günü erken saatlerde birlikteydim. Sanki dünya rekorunu başkası kırmış. Kimbilir belki, yaşının daha küçük olmasından kırmış olduğu büyük rekorun farkında değil. Bir anda o kadar çok kişi aramış ki, şaşırmış. 2000 yılında başlamış yüzme sporuna. 2010 yılında F.Bahçe’ye gelmiş. Koyu olmamakla beraber iyi bir Fenerbahçeli. Bugüne kadar Fenerbahçe’nin ne futbol, ne basketbol ne de voleybol maçını izlemiş. Ama Aziz Yıldırım hayranı. Bir kez uzaktan görmüş Yıldırım’ı. Tanışmak istediğini iletti, bu isteği yarışmanın son günü gerçekleşti.

ABD’yi neden tercih etmedi?

Emre Sakçı’ya Aralık 2014 ayında kırdığı dokuz rekorunun ardından ABD’den davet gelmiş. Michael Phelps’in Amerikalı antrenörü Bob Bowman yüzücümüze “seninle çalışmak istiyoruz” çağrısı yapmış. Emre’nin antrenörü Türker Oktay, izin vermemiş. Emre de sıcak bakmamış. “Türkiye’de kalıp Türk hocayla başarılı olmak istedim. Yerli hocalar her zaman iyidir. Kazandığım başarılar Türkiye’nin başarısıdır. Kırmış olduğum bütün rekorlar ülkeme armağan olsun” Peki kaç rekor kırmış? Soruyorum aldığım yanıt entresan. “Gerçekten o kadar çok rekorum var ki (gülerek) tam hatırlamıyorum” diyor. Sayısını unutmuş. Sonra mırıldanıyor: 30...30.. Belki de geçmiştir.”

HEDEFİNDE ÜÇ OLİMPİYAT VAR

Emre çok güçlü. Böyle bir vücut yapmak kolay değil. Çok çalışıyor, (haftada 6 idman) çok çalışan sporcuların iyi beslenmesi gerekiyor. Sporcu kendisine bakmak zorunda. Emre nasıl besleniyor. Sakın gülmeyin, gece-gündüz “makarna” yiyormuş. Yalan değil. Hatta hocası Türker Oktay “ yeter ” demiş ve ayrı bir beslenme programı vermiş. Yine de kaçamak yapıyormuş. Makarnacı Emre şimdi oldu rekortmen Emre..

‘Dersleri sorma’

Dersler ne durumda? “Doğanata eğitim kurumları İzmir Özel Fatih Koleji’nde bize olanak tanıyanlara teşekkür ederim.” Bu sorumun yanıtı değil. Aynı sorumu bir kez daha iletiyorum kendisine. Yanıtı; “ Sorma..Açma o konuyu..” Anladığıma göre derslerle arası pek iyi değil. Emre Lise son sınıf öğrencisi. Bir yıl hazırlık okumuş.

Rio’da sürpriz yapabilirim

Başarılı sporcular hedef belirler. Emre’nin hedefleri arasında 2020 Olimpiyatları var. Gerçi 2016 yılındaki Rio Olimpiyatlarına da katılacak ancak, onun esas hedeflediği yer 2020-2024 Olimpiyatları . Rio’da tecrübe kazanacağını söylüyor. Ama bir “ sürpriz” olabilir diye de ekliyor.

GALATASARAY VE ENKA PEŞİNDE

Galatasaray ve ENKA Fenerbahçe’nin havuzda ciddi rakipleri . Emre’ye bu iki kulüpden teklifler yapılmış. ENKA şu anda Fenerbahçe kadar istikrarlı. Bu tekliflerden haberdar olan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, “Bu çocuktan uzak dursunlar” diye tepki göstermiş. Genç yaşta popüler olmak güzel, önemli olan devamını getirebilmek. Ben, her spor dalında erken başarılar geldiğinde kolay şımaran, ve çabuk sönen yıldızları bilirim. Emre kardeşim, sen ne şımar ne de çabuk sönen yıldızlardan ol. Daha çok çalış, rekorlara devam et. Bizler de bugün olduğu gibi yarın da senden övgülerle bahsedelim.

TURKCELL’LE HAVUZDA 73 REKOR

Turkcell Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’nda Emre Sakçı, 50 metre kurbağalamada dünya gençler rekorunun sahibi olurken, 73 Türkiye rekoru kırıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler