Matbaa binasında operasyon başladı

Fransa'nın başkenti Paris'te Musevilere ait bir markete düzenlenen ve 5 kişinin rehin alındığı saldırıya polis müdahale etti. Polisle saldırganlar arasında çatışma çıktığı ve marketten silah seslerinin yükseldiği bildirildi.

Yayınlanma: 09.01.2015 - 14:33
Abone Ol google-news

Fransa'nın başkenti Paris'in doğusundaki Vincenne bölgesindeki Musevilere ait bir market ve kuzeydoğusundaki matbaa binasındaki rehine eylemleri sürüyor.

Başkent polisi, her iki bölgede de yolları kapatırken, saldırganların rehineleri bırakıp teslim olması için yürütülen müzakereler devam ediyor.

Musevilere ait bir markete elinde iki adet Kalaşnikof marka silahla giren saldırganın ilk dakikalarda iki kişiyi öldürdüğü ve mağaza içinde aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu beş kişiyi rehine aldığı tahmin ediliyor.



Saldırganın, polise ''Benim kim olduğumu siz biliyorsunuz'' dediği belirtilirken, polis 1982 doğumlu bu kişinin kimliğinin Amedy Coulibaly olduğunu belirledi. Bu kişinin suç ortağı olduğu değerlendirilen 1988 doğumlu Hayat Boumeddine isimli kız arkadaşı da yine polis tarafından aranıyor.

Musevi marketine yönelik baskını gerçekleştiren kişinin, dün sabah polis ekibine yönelik saldırıyı düzenleyen şahıs olduğu tahmin ediliyor. Bu saldırıda bir kadın polis ölmüş diğer polis ağır yaralanmıştı.

"ATEŞ AÇILDIĞINI DUYDUM, 20-30 SANİYE SÜRDÜM"

Paris'te bugün ikinci saldırının düzenlendiği markete yakın bir bölgede yaşayan  gazeteci Florian Martin RTL'ye yaptığı açıklamada, "Markete saldırganlardan 10 dakika önce girdim. Daha sonra ateş açıldığını duydum, 20-30 saniye sürdü" dedi.

Polise yönelik saldırı ile önceki gün Charlie Hebdo dergisine yapılan ve 12 kişinin ölümüne yol açan saldırı arasında bağlantı olması ihtimali ise giderek güçleniyor.

METRO İSTASYONUNDA HAREKETLİLİK, OKULLAR BOŞALTILDI

Diğer taraftan saldırıların yaşandığı bölgelerdeki okullar da polis ekipleri tarafından boşaltıldı.

Bu arada Paris'teki Trocadero metro istasyonu önünde de hareketlilik yaşanıyor.

 


Paris'in güneyinde yer alan Montrouge bölgesinin Malakoff semtinde meydana gelen saldırıda bir bayan polis memuru hayatını kaybetmiş bir başka polis memuru ise yaralanmıştı.

Sabah saatlerindeki saldırıyı gerçekleştiren ve üzerinde kurşun geçirmez yelek ile elinde bir tabanca ve otomatik silah olduğu belirtilen kişi daha sonra kayıplara karışmıştı.

Haber görseli

Bu arada France2 televizyon kanalı polis kaynaklarına dayandırarak verdiği haberde Charlie Hebdo dergisine yapılan ve 12 kişinin öldüğü saldırının failleri ile bu kişi arasında ilişkisi olduğunu bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler