Merzifon’a Atatürk’ün evinin aynısı yapıldı

Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evin birebir benzerini yaptırdı. Ev, Zübeyde Hanım Kadın Kültür Evi olarak kapılarını kadınlara açtı. Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın ismi verilen kültür evinin açılışı, Zübeyde Hanım’ın ölüm yıldönümünde yapıldı.

Yayınlanma: 27.01.2020 - 17:44
Abone Ol google-news

Kargı, Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evi birebir ölçüleriyle yaptırıp, “Zübeyde Hanım Kültür Evi” olarak açtı. Açılış törenine Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, Belediye Başkan Yardımcıları Erkan Ergül, Tuncer Basmacı, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Cevdet Koç, AKP Parti Meclisi Grup Sözcüsü Zeki Dikmen, mahalle muhtarları ve yurttaşlar katıldı. Yaptırılan Zübeyde Hanım Kültür Evi’nin çalışan, üreten kadınların birlik ve beraberlik içinde el emeklerini, göz nurlarını sergileyip, satabileceklerini belirten Kargı, şunları söyledi:

“Üreten kadınlarımız, aynı zamanda satış yapıp ekonomik katkı sağlayabilecekler. Zübeyde Hanım Kültür Evimizin açılışını emekçi kadınlarımızla birlikte gerçekleştirdik. Kadın kültür evimizin ileriki zamanlarda keyifli, verimli paylaşımlara ve çok başarılı işlere ev sahipliği yapacağına yürekten inanıyorum. Bu şehri yönetirken dertleriyle de dertlendiğimizi belirtmek istiyorum. Bu merkezin çok fonksiyonel bir şekilde kullanılmasını rica ediyorum. Eğer uygun olursa Halk Eğitim Müdürlüğü’nden yazın da aktif olarak kullanmasını istiyorum. Güçlerine, yeteneklerine büyük saygı duyduğumuz kadınlarımızın daima destekçisi olmaya devam edeceğimizi de bir kez daha belirtmek istiyorum.” AMASYA


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler