Mescid-i Aksa'daki güvenlik önlemleri tamamen kaldırıldı: Dini liderler boykotu sonlandırdı

İki İsrail polisinin öldürülmesinin ardından Mescid-i Aksa çevresine getirilen güvenlik önlemlerinin tamamen kaldırıldığı açıklandı.

Yayınlanma: 27.07.2017 - 10:55
Abone Ol google-news


Metal dedektörlü kapı uygulamasına son verilmesinden iki gün sonra Perşembe sabahı demir bariyerler de alandan kaldırıldı. Netanyahu: Al Jazeera'nın Kudüs bürosu kapatılmalı
Mescid-i Aksa çevresindeki güvenlik önlemlerinin tamamıyla kaldırılması alandaki Filistinliler tarafından kutlandı.

Kudüs'teki Müslüman liderler, güvenlik önlemlerinin tamamen kaldırılmasının ardından halka Mescid-i Aksa'da ibadet etmeye yeniden başlamaları çağrısı yaptı.
Gazze Şeridi'nde yönetimde olan Hamas ise gelişme üzerine "savaş henüz bitmedi" açıklamasını yaptı.

Hamas'ın yayın organı Safa haber sitesinde yer alan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"Mescid-i Aksa'nın kapılarını savunmak için canlarını feda etmek uğruna bir dakika için de olsa oradan ayrılmayan Kudüslüler bir kez daha kararlılıklarının yüceliğini gösterdiler. Halk Mescid-i Aksa'ya gelerek başarılanın korunmasını sağlamalı, ama cami için verilen savaş henüz bitmiş değil."
Boykot kararı alınmıştı Filistinli Müslüman liderler, 14 Temmuz'daki saldırının ardından getirilen güvenlik önlemlerine tepki amacıyla boykot kararı almıştı. Krize neden olan güvenlik önlemleri bu hafta içinde Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi gündemine de getirilmişti.
BM Orta Doğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Nikolay Mladenov, Mescid-i Aksa gerginliğinin Cuma gününe kadar dindirilmemesi halinde, krizin başka noktalara sıçrama riski bulunduğunu söylemişti. (BBC Türkçe)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler