MHP Konya’da toplanıyor

MHP lideri Bahçeli, milletvekilleri ve MYK ve MDK üyelerini 10-12 Şubat'ta Konya'da olağanüstü toplama kararı aldı.

Yayınlanma: 06.02.2017 - 06:27
Abone Ol google-news

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin her yıl, yılbaşından sonra Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Merkez Disiplin Kurulu (MDK) ve milletvekilleriyle yaptığı toplantıyı, bu yıl Kızılcahamam yerine “AKP’nin de kalesi” olarak da bilinen Konya’da yapacak olması dikkat çekti. Anayasa görüşmeleri nedeniyle geciken ve Bahçeli’nin başkanlığında, 10-12 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek toplantının ana gündem maddesini referandum sürecinin oluşturacağı belirtilirken, parti yönetimi toplantının ardından da bütün illeri gezerek, anayasa değişiklik paketini anlatacak; yurttaşların teklife ilişkin sorularını yanıtlayacak. Toplantıda, Bahçeli’nin MYK ve MDK üyeleri ile milletvekillerinin süreçle ilgili izlenecek stratejiye ilişkin görüşlerini de alacağı kaydediliyor.

 Cumhuriyet’in edindiği bilgiye göre, Bahçeli, özellikle anayasa değişiklik teklifi ve referandum sürecine ilişkin 15 Temmuz darbe girişiminin ardından “Türkiye’nin beka sorunuyla karşı karşıya kaldığını” anlatacak.

“Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesinin Meclis’teki 367 krizi sonrası ortaya çıktığı ve Cumhurbaşkanı’nın ‘halk tarafından seçildiğini’ öne almasıyla birlikte ortaya ‘fiili bir durum çıktığına’ vurgu yapacağı ifade edilen Bahçeli, yaşanan fiili durumla birlikte Türkiye’nin günden güne geleceği ile ilgili tartışmaların içine çekildiğini” de anlatacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler