MHP'de muhalifler 543 imzayla geldi

MHP'de olağanüstü kongre için imzalar genel merkeze teslim edildi.

Yayınlanma: 15.01.2016 - 20:23
Abone Ol google-news

1 Kasım seçimlerinden bu yana olağanüstü kurultay çağrılarının yapıldığı MHP’de muhalifler, avukatları aracılığıyla imzaları dün genel merkeze teslim etti. Genel merkezin önünde toplanan ülkücüler ile avukatlar arasında itiş kakış yaşandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Kızılcahamam kampında, “Ne kadar imza toplarlarsa toplasınlar, kabul olmayacak. Mahkemeye gitsinler” açıklamasının ardından harekete geçen parti içi muhalefet, 1 Kasım seçimlerinden bu yana topladıkları imzaları genel merkeze teslim etti. İmzalar, genel başkanlığa adaylığını açıklayan eski TBMM Başkanvekili Meral Akşener, eski Trabzon Milletvekili Koray Aydın ile eski Iğdır Milletvekili Sinan Oğan’ın 4 avukatı ve bir noter eşliğinde genel merkeze teslim edilirken, teslim edilen imza sayısının 543 olduğu belirtildi.

Oğan’dan açıklama

Sinan Oğan yaptığı açıklamada, “Ülküdaşlarımızın hayır dualarıyla attığı imzaları genel merkeze sunulmuş, aynı zamanda milyonlarca Türk milliyetçisinin demokratik talebi, ülkücü hareketin bir iç muhasebe yapma isteği iletilmiştir” dedi. Bundan sonra yapılması gerekenin olağanüstü kurultayı toplamak olduğunu dile getirdi.

Olağanüstü kurultay

MHP’nin toplamda 1220 delegesi bulunuyor. Büyük kurultayda tüzük gereği oy kullanma hakkına sahip olan 1220 delegenin 5’te birinin talebi ile olağanüstü kurultay toplanıyor ancak genel başkan seçimi yapılamıyor. 543 imza ile bu nedenle önce tüzük kurultayı talep edildi. Tüzük değişebilirse, bu defa genel başkan seçimli olağanüstü kurultay talebi gündeme gelecek. Tüzüğün değişebilmesi içinse kurultayda 611 delegenin oy vermesi gerekecek.

Süreç ‘yargı’ diyor

Ancak genel merkez, daha önce tavrını belli etmiş ve olağanüstü kurultayın toplanmayacağını ifade etmişti. Bahçeli de mahkeme yolunu göstermişti. Muhalifler, genel merkezin imzalar için 15 gün içinde yanıt vermesini bekleyecek. Daha sonra da yargı yoluna gidecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler