Milletvekillerinden Kılıçdaroğlu'na destek

CHP'li 60'a yakın milletvekili, CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verdiler.

Yayınlanma: 17.05.2010 - 07:48
Abone Ol google-news

Kılıçdaroğlu'nu desteklemek amacıyla Parlamentoda düzenlenen ortak basın toplantısında, açıklamayı CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl yaptı.

Deniz Baykal'ın; maruz kaldığı çirkin saldırının ardından saygın bir davranış sergileyerek Genel Başkanlık görevinden istifa ettiğini hatırlatan Bingöl, ''Gerek istifasında, gerekse sonraki günlerde yaptığı açıklamalar, CHP'de yeni bir dönemin başlatılması gerektiği ve kendisinin de aday olmayacağı yönünde olmuştur'' dedi.

CHP'liler olarak yıllardır birlikte siyaset yaptıkları Türkiye ve Partilerine önemli hizmetleri olan ve istifa ederek onurlu bir davranış sergileyen Baykal'ı sahiplenmelerinin son derece doğal olduğunu kaydeden Bingöl şöyle konuştu:

''Bu yaşananlar partimizin ve Genel Başkanımızın bugüne kadar uğradığı ve bundan sonra uğrayabileceği haksızlıklara ve saldırılara karşı CHP'lilerin nasıl kenetlendiklerinin bir göstergesidir. Sayın Genel Başkanımızın istifasından sonraki günlerde, kamuoyunda, hafta sonunda yapılacak kurultayda genel başkanlık adaylığı ile ilgili değişik isimler gündeme gelmiştir. Memnuniyetle görülmüştür ki CHP'de genel başkanlık yapabilecek çok değerli siyasetçiler vardır. Bu da hiç kuşkusuz CHP'nin siyasi zenginliğinin göstergesidir. Bu süreçte kamuoyunda bu konuda çokça değerlendirmeler yapılmış, medyada yoğun katılımlı anketler ilgiyle takip edilmiştir.

Bu süreçte sıklıkla konuşulan isimlerden birisi de Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olmuş ve ilk günden itibaren kamuoyunda Sayın Kılıçdaroğlu ile ilglili çok olumlu bir yaklaşım sergilenmiştir. Nihayet bugün Sayın Kılıçdaroğlu, kendi özgür iradesiyle ve büyük bir kararlılıkla toplumun her kesimden gelen talepleri dikkate alarak Genel Başkan adaylığını açıklamıştır.''

Kılıçdaroğlu'nun adaylığını açıklamasından hemen sonra Ankara'da bulunan milletvekileri olarak, Ankara dışında bulunanlara telefonla ulaşarak bir araya gelip gelişmeyi değerlendirdiklerini kaydeden Bingöl, kendi özgür iradeleriyle Kılıçdaroğlu'nun adaylığını desteklediklerini açıkladı. Bingöl, ''Bu tavrımızla Genel Başkanımız Sayın Deniz Baykal'ın yeni bir dönemin başlatılması isteğini de yerine getirmiş oluyoruz'' dedi.
 

Muhalifler harekete geçti

Öte yandan CHP'li muhalifler Deniz Baykal'a "Aday olma" çağrısı yapmaya hazırlanıyor.

 

İLGİLİ HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ:

BÜROKRASİDEN GENEL BAŞKAN ADAYLIĞINA

ÖNDER SAV: DESTEKLİYORUM
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler