Milli gelir il bazında açıklanacak

Türkiye geneli için üretilen milli gelir verilerini 31 Aralık itibariyle 26 bölge düzeyinde açıklamaya hazırlanan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2010 yılında da milli gelir rakamlarını il bazında açıklamayı planlıyor.

Yayınlanma: 28.11.2009 - 11:22
Abone Ol google-news

Uygulamayla il bazında planlamalar ve yatırımlar için önemli bir girdi sağlamayı hedefleyen TÜİK, 2007-2011 dönemini kapsayan Resmi İstatistik Programında sorumluluğu bulunan kamu kurum ve kuruluşlarıyla çalışmalarını sürdürüyor. TÜİK, ekonomik ve toplumsal gelişme hedeflerinin belirlenmesinde ihtiyaç duyulan istatistik üretim yelpazesini genişleterek, mevcut verileri detaylandırıyor. TÜİK, Türkiye geneli için üretilen birçok verinin, bölgesel düzeyde üretilmesi, bölgesel düzeyde üretilen verilerin de il düzeyinde üretilmesi perspektifiyle hareket edeceğini kaydetti. Böylelikle il düzeyinde işgücüne katılım oranları da hesaplanabilecek.
 

2010'da özürlülerin sorunları ve beklentileri

TÜİK, 2010'da Özürlülerin Sorunları ve Beklentileri araştırması da yapacak. 201'da ayrıca 2009'da yapılan Gençlerin İş Hayatına Geçiş Modülü, İş Kazaları ve İşe Bağlı Sağlık Problemleri araştırmaları ile İş ve Aile Yaşamının Uyumu ile Çocuk İşgücü anket çalışmaları da sürdürülecek. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon