MİT'ten operasyon: Zindaşti'nin 9 adamı tutuklandı

İran rejim muhalifi lideri Habib Farajollah Chaab'ın kaçırılması olayına ilişkin, suç örgütü lideri İranlı uyuşturucu baronu Naci Zindaşti'nin 11 adamı 4 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonla yakalandı. 9 şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Yayınlanma: 14.12.2020 - 10:55
MİT'ten operasyon: Zindaşti'nin 9 adamı tutuklandı
Abone Ol google-news

Ahvaz’ın Kurtuluşu için Arap Mücadelesi Hareketi (ASMLA) İsveç oluşumunun başında yer alan, İran rejim muhalifi lideri Habib Farajollah Chaab,  9 Ekim 2020 tarihinde İstanbul’da kayboldu. İsveç’te yaşayan Chaab'ın akibeti ile ilgili yürütülen çalışmada, suç örgütü lideri İranlı uyuşturucu baronu Naci Zindaşti’nin talimatı ve yönlendirmesiyle, kurulan tuzak neticesinde  İran'a kaçırıldığı belirlendi. 

Zindaşti'nin, 14 yıldır İsveç’te yaşayan Chaab’ı eski eşi ile kandırarak İstanbul’a gelmesini sağladığı belirtildi. Chaab’ın eski eşiyle buluşacağını düşünerek geldiği ve bindiği  minibüste uyuşturucu kullandırılarak etkisiz hale getirildikleri, daha sonra Van'ın Başkale ilçesine oradan da İran'a kaçırıldığı ortaya çıktı.

Bu olayda Turgay D. ve Naci Sharifi Zindaşti’nin öz yeğeni Bahtiyar F. liderliğindeki ekibin yine aktif rol aldığı Türkiye aleyhine casusluk faaliyetleri yürüttükleri tespit edildi. Bu kapsamda 27 Kasım'da İstanbul merkezli 4 ilde 13 şüphelinin yakalanması için  eş zamanlı operasyon düzenlendi. İstanbul'da H. Y., E.Ö., Y.D., B.F., F.D., Van'da N.Ç., D.A., E.A., M.F., A.F.,  ve Ankara'da ise F.Ş. olmak üzere toplamda 11 şüpheli gözaltına alındı. 9 şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 2 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

2018'DE ORTADAN KAYBOLMUŞTU

Zindaşti, 2007 yılında FETÖ'cü savcı Zekeriya Öz tarafından gizli tanık olarak kullanılmıştı.

Sonraki yıllarda uyuşturucu kaçakçılığı, silahlı suç örgütü kurma, adam kaçırma ve öldürme suçlarından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında 4 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 24 yıl hapis cezası istenen Zindaşti, 2018 yılında ortadan kaybolmuştu.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler