Mogan Gölü'ndeki su seviyesi düşük

Ankara Gölbaşı İlçesi Koruma, Geliştirme ve Turizm Derneği (Göl-Der) Başkanı İsa Ömercan, ''Mogan Gölü'nde su seviyesi düşüktür. Su seviyesinin yaklaşık 1 metre daha yükselmesi gerekiyor'' dedi.

Yayınlanma: 03.06.2009 - 12:00
Abone Ol google-news

Ankara Gölbaşı İlçesi Koruma, Geliştirme ve Turizm Derneği (Göl-Der) Başkanı İsa Ömercan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mogan Gölü'nde su seviyesinin halen düşük olduğunu belirtti.

Ömercan, ''Yazın buharlaşmadan kaynaklı su eksilmesi, Kızılırmak hattından bırakılan can suyuyla telafi edilebilir. Halen gölde su seviyesi düşüktür. Su seviyesinin yaklaşık 1 metre daha yükselmesi gerekiyor. Mogan Gölü'nde şu ana kadar olumsuz herhangi bir durum gelişmemiştir ancak can suyunun Mogan Gölü'ne bırakılmasında yarar vardır'' diye konuştu.

ASKİ Gölbaşı Bölge Müdürü Veli Yıldız da Kızılırmak hattının ASKİ'ye bağlı barajlar ve Ana İsale Hatları Dairesi Başkanlığının kontrolünde olduğunu belirterek, ''Bakım, onarım ve diğer çalışmalara burası bakıyor. Can suyu için şu anda acil ihtiyaç olduğunu sanmıyorum'' diye konuştu.

Gölbaşı Belediyesi Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamada, Kızılırmak hattının ASKİ'nin kontrolünde olduğu, su seviyesini Özel Çevre Koruma Kurumunun takip ettiği bildirildi.
Kuraklık nedeniyle su seviyesi düşen Mogan Gölü'ne 18 Mayıs 2008'de Kızılırmak'tan su verilmeye başlanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler