Muharrem İnce, Erdoğan’ı ikinci turda yenebilir mi? Deneyimli gazeteci Altan Öymen cumhuriyet.com.tr’ye anlattı

Türk basınının “Altan Abi”si Altan Öymen, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin konuşmasını ve seçimdeki şansını cumhuriyet.com.tr’ye değerlendirdi. Dijital Medya Koordinatörümüz Bülent Mumay’a konuşan Öymen, “Demokrasi’nin d’sinin kalmadığı bir ortamda İnce ikinci turda Türkiye’yi yeniden demokrasiyle tanıştırabilir” dedi.

Yayınlanma: 04.05.2018 - 12:58
Abone Ol google-news

Bir dönem CHP’nin genel başkanlığını da yapan Öymen, Ankara’daki aday tanıtım törenini izledikten sonra www.cumhuriyet.com.tr’ye şunları söyledi:


“İnce’nin aday olarak açıklanması ve konuşmasında çok önemli iki detay var. İlki şu… Türkiye’de çok sayıda siyasi parti var. Bu partilerin hiçbirinde, eskilerin deyimiyle bu kadar istişare yapılarak bir aday belirlenmedi. Bu CHP’nin içindeki demokrasi kültürünü ve toleransı gösteriyor. Çok sayıda aday adayının adı telaffuz edildi, partinin yetkili organlarında konuşuldu. Demokratik bir sürecin sonunda İnce’nin üzerinde karar kılındı. Bu başka partilerde görünmeyen bir şey.
İkincisi, İnce’nin yaptığı konuşmadaki vurgular çok önemli. Özellikle Erdoğan’ın üslubuyla seçim mücadelesi yapabileceğinin altını çizmesi… Erdoğan’a ‘Ben de Avrupa ülkelerindeki gibi tartışmayı tercih ederim ama yapmazsan cevabını misliyle veririm’ şeklinde meydan okuması oldukça dikkat çekici. Bu avantajı, İnce’yi bu anlamda Erdoğan’ın karşısındaki diğer adaylar karşısında öne geçiriyor.”

İKİNCİ TURDA MUHALEFET NE YAPMALI

Deneyimli gazeteci siyasetçi Öymen’e, İnce’nin ikinci tura çıkması halinde Erdoğan karşısındaki şansını da sorduk. Öymen, sonumuza Türkiye’nin içinden geçtiği süreci anımsatarak şöyle yanıt verdi:

“İnce’nin Erdoğan karşısında kazanma şansı çok büyük. Nedenlerini anlatalım. Ülkede demokrasi elden gidiyor. Ne hakim teminatı ne de kuvvetler ayrılığı diye bir şey var. Bağımsız, özerk olması gereken kurumlar iktidarın emrine girmiş. Basının, televizyonların hali ortada. İktidarı saatlerce veren medya, muhalefete 5-10 dakika ayırıyor. Türkiye’nin partisi olan HDP’yi hiç göstermiyor. Devletin tüm imkanları iktidar partisinin emrinde.

Demokrasinin d’sinin kalmadığı böyle bir ortamdan geçiyoruz. Ülkeyi ve demokrasiyi kurtarmak gibi bir mücadele var. Bu haldeyken, bugünkü iktidarın karşısındaki bütün partilerin, bu demokrasi mücadelesini vaat eden, rozetini çıkararak ‘Türkiye’nin Cumhurbaşkanı olacağım’ diyen adamın çevresinde kenetlenmesi lazım.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler