Muharrem İnce, Hacı Bayram Veli türbesini ziyaret etti

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, adaylık konuşmasında "Birazdan bir yere gideceğiz" dediği Hacı Bayram Camii'sine giderek Cuma namazı kıldı. İnce, "Sloganımız; mazeret yok, marifet var" dedi.

Yayınlanma: 04.05.2018 - 11:51
Abone Ol google-news

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, adaylık konuşmasında "Birazdan bir yere gideceğiz" dedi. İnce, konuşmasında 'bir yer' diye bahsettiği Hacı Bayram Veli Camii'sine gitti.

Muharrem İnce'ye Hacı Bayram Camii'ne gelişinde Bülent Tezcan ve Engin Altay eşlik etti. İnce, türbeye girişi sırasında alkışlanmamasını istedi. İnce'nin yanına yaklaşan bir kadın "Rüyamda seni gördüm kazanacaksın" dedi.  

<video:969009>

İnce, Hacı Bayram Camii'nde cuma namazını kılmasının ardından Birinci Meclis'e geçecek. İnce'nin burada yapacağı konuşmanın ardından Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ı ziyaret edeceği öğrenildi. 

İnce, eski Cumhurbaşkanı Ahmet Nejdet Sezer’i de ziyaret edecek.  İnce, Cumartesi günü ise memleketi Yalova’ya giderek ailesiyle bir araya gelecek ve burada bazı temaslarda bulunacak. 

<video:969038>

BALKONDAN HALKA SESLENDİ 

CHP cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, “İlhamımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. O bu milleti nasıl bir araya getirdiyse ben de bu memleketin fizik öğretmeni bir evladı olarak, gençlerin öğretmen ağabeyi, amcası olarak bu milleti bir araya getirmeye geldim” dedi.

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 24 Haziran seçimlerinin startını Ankara’da 1. Meclis önünde verdi. Cuma namazını Hacı Bayram Camii’nde kıldıktan sonra 1. Meclis önüne gelen İnce, burada toplanan kalabalığa seçim otobüsü üzerinden seslendi.

"BU MİLLETİ BİR ARAYA GETİRMEYE GELDİM"

"Emperyalistlerden nasıl kurtulduk ona bakacağız. Tarihimizden ders çıkaracağız. Atatürk’ün 23 Nisan 1920’de Hacı Bayram Camii’nde cuma namazını kıldıktan sonra saat 14.00’de 1. Meclis’te meclisin açılışını yaptığını belirten Muharrem İnce, “Bugün aynı tarihi mekanlarda sizlerle yürek yüreğe, gönül gönüle hep beraberiz. İlhamımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. O bu milleti nasıl bir araya getirdiyse ben de bu memleketin fizik öğretmeni bir evladı olarak, gençlerin öğretmen ağabeyi, amcası olarak bu milleti bir araya getirmeye geldim.  Sokaklarda kavga etmeden, tezek mezek demeden ‘iki ayyaş’ demeden. Gençlere sesleniyorum. Öğrencilerim, evlatlarım, kardeşlerim, unutmayınız geçmiş ile bugünü kavga ettirenler geleceği kaybederler. Ben geleceğimizi geri almak istiyorum. Ben bu milletin evlatlarına mekanik, elektrik, atom fiziği, nükleer fizik anlattım, şimdi Allah’ın izni, milletin izni ile ben bu memleketin evlatlarına iş bulacağım aş bulacağım” diye konuştu.

“Cumhurbaşkanı adayınız olarak 51 günlük seferberlik ilan ediyorum” açıklamasında bulunan İnce, Ramazan ayında gece 01.30’da mitingler olacağının altını çizdi. Sloganlarının “mazeret yok, marifet var” olduğunu açıklayan İnce, “Benim ustam, önceki genel başkanımız Sayın Deniz Baykal’ı hastanede ziyaret edeceğim, onun hayır duasını almak için, sonra da Yalova’ya babamın mezarına gideceğim. Oradan da anamın elini öpüp Yalova’da yarın ilk miting ile mitingleri başlatıyorum” şeklinde konuştu.

Partililer, 'Başkan İnce', 'Cesur İnce' sloganları attı, hep birlikte İzmir Marşı’nı söyledi.

 BAYKAL'I ZİYARET 

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ı ziyaret etti.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesine giderek CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ı ziyaret etti. Çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İnce, Baykal'ın hayır duasını alarak yollarına devam ettiklerini kaydetti. İnce daha sonra bir taksi durağını ziyaret ederek, taksi şoförleriyle çay içip sohbet etti.

 Muharrem İnce, Erdoğan’ı ikinci turda yenebilir mi?

Muharrem İnce'nin köyünden adaylığa ilk tepkiler

Muharrem İnce'nin siyasi hayatından renkli kareler

Cumhurbaşkanlığına aday olan Muharrem İnce'ye sosyal medyadan gelen tepkiler

Cumhur ittifakı adayını YSK'ye bildirdi: Binali Yıldırım'dan ilk 'İnce' yorumu

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler