'Muhtarlara Kanal İstanbul baskısı' iddiası

Büyükçekmece Kaymakamlığı Yazı İşleri yetkililerinin 18 muhtarı arayıp "Kanal aleyhine konuşmayın, demeç vermeyin ve sosyal medyada paylaşım yapmayın. Siz devlet adamısınız" dediği iddia edildi.

Yayınlanma: 28.12.2019 - 19:27
'Muhtarlara Kanal İstanbul baskısı' iddiası
Abone Ol google-news

Kanal İstanbul projesine yönelik itirazlar sürerken CHP 26. Dönem İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş önemli bir iddiada bulundu.

Yarkadaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kanalİstanbul aleyhine konuşmak yasaklandı? Büyükçekmece Kaymakamlığı Yazı İşleri yetkilileri 18 muhtarı arayıp "Kanal aleyhine konuşmayın, demeç vermeyin ve sosyal medyada paylaşım yapmayın. Siz devlet adamısınız" dedi. Muhtarlara yönelik bu baskı, iktidarın telaşını gösteriyor" iddiasında bulundu.

KAFTANCIOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

İstanbulluların her türlü engellemeye rağmen haklarını savunmaya devam edeceğini vurgulayan Kaftancıoğlu, muhtarlara yönelik tehdit içeren uyarılara tepki gösterdi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, “Bir kişi ve çevresindeki yandaş bir grubun kişisel menfaatleri amacıyla ortaya attığı Kanal İstanbul Projesi’nin meşru olmadığı apaçık ortada. Projeden haksız rant elde etme hayali kuranlar dışında hiç kimseye faydası olmayan projeyi bu tür tehditlerle de baskılarla da hayata geçirmenize izin vermeyeceğiz” dedi. 

Kaftancıoğlu, “Atanmış memurlar seçilmiş muhtarlarımızı tehdit edemez. Seçilmişlere yönelik baskılarla demokrasi üzerinde vesayet, halk üzerinde tahakküm kurmaktan vazgeçin. Halkla da bilimle de inatlaşmayın. Kanal İstanbul projesi defalarca kez ihanet ettiğiniz İstanbul’u yok etmek, katletmek için yapılan bir cinayet projesidir. İstanbullular da onların oylarıyla seçilen muhtarlar da doğruyu söylemekten, halka rağmen kişisel menfaatleriniz için katletmek istediğiniz bu kenti savunmaktan vazgeçmeyecek” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler