Murat Karayalçın'dan Muharrem İnce'ye sert sözler: Şantaj yapıyor

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Muharrem İnce krizini konuşmak için görüşen eski CHP'li bakan Murat Karayalçın, İnce hakkında çok sert açıklamalarda bulundu. Karayalçın, İnce'nin şantaj yaptığını öne sürerek, "'Ben bir parti kurmuyorum, bir hareket başlatıyorum' dedi. Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylığı düşündüğü için bunu yapıyor. Ben CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olurum, olmazsam imzayla kampanya başlatırım şeklindeki bir açıklama, bir partilinin kullanacağı açıklama değil. Hele Sayın İnce gibi CHP'nin geleneklerini önemseyen bir siyasetçinin söyleyeceği sözler değil, bir şantaj bu" diye konuştu. Karayalçın, Cumhuriyetet'e yaptığı açıklamada İnce hakkında söylediği "şantaj" sözlerinın yanlış anlaşıldığını dile getirdi.

Yayınlanma: 10.08.2020 - 14:17
Murat Karayalçın'dan Muharrem İnce'ye sert sözler: Şantaj yapıyor
Abone Ol google-news

Eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin ve eski Dışişleri Bakanı Murat Karayalçın önceki gün CHP Genel Merkezi'nde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’yla Muharrem İnce krizini görüşmüştü. 

Haber Global’de Senem Toluay Ilgaz’ın sorularını yanıtlayan Karayalçın, görüşmenin detaylarını ve İnce kriziyle ilgili görüşlerini aktardı. 

Karayalçın'ın açıklamalarından satırbaşları şu şekilde: 

"DURUM KAMUOYUNDA DÜŞÜNÜLDÜĞÜ GİBİ DEĞİL"

"Durum tam olarak kamuoyunda düşünüldüğü gibi değil. Öyleydi ama cumartesi günü Muharrem İnce’nin verdiği demeç durumun öyle olmadığını gösteriyor. Muharrem Bey ‘ben bir parti kurmuyorum, hareket başlatıyorum’ dedi. Bir parti kurmuyorsa CHP’den de ayrılmıyor. Bu hareket muhtemelen ileride yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylığı düşündüğü için. Ortada bir sorun olmadığı anlaşılıyor. Onun için bir girişimde bulunmanın da anlamı yok. Ben Sayın Genel Başkanı kutlamak için ziyaret ettim.

HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Muharrem İnce’nin çıkışını da konuştuk. Düşüncelerimizi anlattık Hikmet Çetin’le birlikte. Hikmet Çetin, birliğin bütünlüğün önemini ifade etti. CHP içinde gerçekten birliğe beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Bunun yalnızca Muharrem Bey için söylemiyorum tüm partililer için geçerli. Özü itibarıyla hayırlı olsun ziyaretiydi.

"ŞANTAJ" 

Ben CHP’nin Cuhurbaşkanı adayı olurum, olmazsam imza ile kampanya başlatırım şeklindeki bir açıklama, bir partilinin kullanacağı açıklama değil. Hele Sayın İnce gibi CHP’nin geleneklerini önemseyen bir siyasetçinin söyleyeceği sözler değil, bir şantaj bu.

Bir ön seçimle CHP kendi adayını (Cumhurbaşkanlığı seçimi) belirlerse buna kimsenin itiraz edeceği bir şey olmayacaktır. Tüm partililerimizin katılacağı bir ön seçim olmalı ama aynı zamanda genel başkanımızın ittifak görüşmelerinde elini güçlü tutacak bir marj da kazandırılabilmeli. Biz böyle bir modeli gerçekleştirebiliriz, benim önerim bu. Bunu kabul etmiyorum, ayrıca adaylığımı koyacağım denmesi bana göre doğru değil. Benim tercihim partinin içinde olmaktır.

"ŞANTAJ KELİMESİ YANLIŞ ANLAŞILDI"

Karayalçın, İnce hakkında söylediği "şantaj" sözlerinın yanlış anlaşıldığını dile getirdi. 

"Ben CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olurum, olmazsam imzayla kampanya başlatırım şeklindeki bir açıklama, bir partilinin kullanacağı açıklama değil. Hele Sayın İnce gibi CHP'nin geleneklerini önemseyen bir siyasetçinin söyleyeceği sözler değil, bir şantaj bu" açıklamalarında bulunan Karayalçın, Cumhuriyet'e yaptığı açıklamada "Şantaj kelimesi yanlış anlaşıldı" dedi.

Karayalçın şu ifadeleri kullandı: 

"Ben sözlerimin yanlış anlaşıldığını düşünüyorum. Muharrem Bey hem partimiz için, hemde benim için çok kıymetli ve özel birisidir. Ben Muharrem Bey'in bir parti kuracağını düşünmüyorum. Kendisi parti kuracağını değil, hareket başlattığını söylüyor. Bu olabilecek bir şey. Biz her zaman birlik beraberlikten ve bir bütünlükten yanayız. Yeni bir parti kurmak yerine bir bütün halinde hareket etmek her zaman ilk hedefimizdir" dedi.

"MUHARREM BEY PARTİSİNE ŞANTAJ YAPACAK BİRİ DEĞİL"

İnce'nin parti kurmayacağını düşündüğünü söyleyen Karayalçın, "Muharrem Bey bir parti kurmayacağı için ortada bir sorun görmüyorum. Genel başkanla konuştuğumuzda da bir problem olduğunu hissetmedim. Muharrem Bey partisine şantaj yapacak biri değil" diye konuştu.

"İNCE'DEN RANDEVU BEKLİYORUZ"

Muharrem İnce'nin 13 Ağustos'ta yapacağı basın toplantısından önce görüşmek istediklerini söyleyen Karayalçın, "Zaten sayın İnce'yle kendisinin basın açıklamasından önce Hikmet Çetin ile beraber görüşmek istiyoruz. Şu anda kendisinden randevu bekliyoruz" açıklamalarında bulundu.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler