Muş ve Şemdinli'de saldırı: 1 şehit, 4 yaralı

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde bu sabah askeri aracın geçişi sırasında, daha önce PKK'liler tarafından yola döşenen patlayıcının inflak ettirilmesi sonucu 3 asker yaralandı. Muş'ta çıkan çatışmada ise 1 korucu şehit oldu, 1 korucu yaralandı.

Yayınlanma: 15.06.2016 - 11:24
Abone Ol google-news

<video:551635>

Sabah saatlerinde Şemdinli'den Yüksekova İlçesi'ne giden askeri zırhlı araç, ilçeye 12 kilometre uzaklıktaki kaymakamlık çeşmesi mevkiinden geçerken, PKK'liler daha önce yola yerleştirdikleri el yapımı patlayıcıyı inflak ettirdi.

Patlamada askeri araç hasar görürken, 3 asker yaralandı. Ambulansla Şemdinli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan askerlere ilk müdahale burada yapıldı. Olay üzerine hastaneye gelen Kaymakam Murat Öztürk bilgi aldı.

MUŞ'TA SALDIRI: 1 ŞEHİT, 1 YARALI

Muş'un Kızılağaç Beldesi'ndeki jandarma karakol binasına, PKK'liler tarafından ateş açıldı. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle başlayan çatışmada geçici köy korucusu Salih Erten şehit oldu, Aslan Yavuz ise tedavi altına alındı.

GENELKURMAY AÇIKLADI: ROKETATAR İLE SALDIRDILAR 

Muş'un Kızılağaç Jandarma Karakol Komutanlığına PKK'liler tarafından yapılan saldırı ile ilgili Genelkurmay Başkanlığı tarafından açıklama yapıldı. Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"15 Haziran 2016 Çarşamba günü saat 12.08’de Muş ili merkez ilçesi Kızılağaç Jandarma Karakol Komutanlığına, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından uzun namlulu silahlar ve roketatar ile saldırıda bulunulmuştur. Yapılan saldırıya anında karşılık verilmiş, çıkan çatışmada biri ağır olmak üzere iki kahraman korucumuz yaralanmış, yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş, ancak hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen durumu ağır olan kahraman korucumuz kurtarılamayarak saat 14.15’te şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, tüm kahraman korucu camiasına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına ve Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman korucumuza acil şifalar temenni ediyoruz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler