Müslüman olmadılar, kafaları kesildi

IŞİD militanları müslüman olmayı kabul etmeyen 4 hıristiyan çocuğun kafasını kesti.

Yayınlanma: 08.12.2014 - 16:42
Abone Ol google-news

Bağdat'ta yer alan İngiliz papazlığından yapılan açıklamada, Bağdat'ın yakınında 4 hıristiyanın kafasının kesilerek katledildiği ileri sürüldü. Açıklamayı yapan Rahip Andrew White, Bağdat'ta kalan az sayıdaki hıristiyan liderden biri. Bağdat'taki papazlığın bağlı olduğu Canterbury Başpiskoposluğu, Rahip White'ın kendi güvenliği için Irak'tan çıkmasını emretti.

Rahip White, "Bağdat'ta durum kötü, bombalar patlıyor, ateş ediliyor, binlerce insanımız ölüyor. Pek çok vatandaşımız (Kuzey Irak'ta bulunan) Ninova'ya döndü." diye konuştu.

Rahip White IŞİD hakkında, "Eskiden Bağdat daha güvenliydi ama sonra IŞİD geldi. Geldiler ve herkesi avladılar. Çocukları ikiye böldüler, kafalarını kestiler ve kuzeye gittiler." dedi.

Rahip White IŞİD'le karşı karşıya gelen bir Hıristiyanın yaşadıklarını şöyle anlattı, "Bir gün bizim cemaatimizden birine geldiler. Dediler ki, 'Ya İslam'ı kabul edersin ya da tüm çocuklarını öldürürüz'. Adam umutsuzca sözleri söyledi ve beni aradı, "Peder, sözleri söyledim, artık İsa beni sevmiyor mu?". Ben de ona dedim ki, "Hayır İsa seni hala seviyor, seni her zaman sevecek."

Rahip White kafası kesilen çocukların hikayesini ise şu sözlerle anlattı, "IŞİD militanları çocukları yakaladılar ve onlara (Hz.) Muhammed'i peygamber olarak kabul ettiğinizi söyleyeceksiniz dediler. 15 yaşının altında olan 4 çocuğun tamamı hayır dedi ve İsa peygamberi sevdiklerini söylediler. Çocukların tamamının kafası kesildi."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler