Neptün Soyer, üreticiler adına talep etti

‘İzmir Buluşmaları’ etkinliğinin ikincisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in katılımıyla “Tarım ve Sağlıklı Gıdaya Erişim” başlığıyla yapıldı.

Yayınlanma: 19.07.2019 - 20:17
Abone Ol google-news

 İsmet İnönü Sanat Merkezi’ndeki etkinliğe, üretici ve tüketici kooperatifleri, dernek üye ve yöneticileri, ihracatçı toplulukları ve çok sayıda yurttaş katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye’nin çok çeşitli tarım ürünlerini ithal etmek durumunda kaldığını vurgulayarak, ithalatın önünün sadece üretimle kesileceğini söyledi. Tarım Bakanlığı’nın yapması gereken bir çalışmayı İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak üstlendiklerini açıklayan Soyer, “Üreticinin hangi havzada, neyi, ne kadar üreteceğini, hangi fiyattan satacağını bilmesini sağlayacak, planlı üretim sürecini başlatıyoruz” diye konuştu.
Etkinlikte söz alan her yurttaşı dinleyen Soyer’e bir talep de eşi Neptün Soyer’den geldi. İzmir Köy-Koop Başkanı Neptün Soyer, kentte kooperatiflerin yaşadığı sorunları anlatarak, “Bir tek şeyin 5 yıl sonra bitmiş hatta yarından itibaren başlanmış olmasını istiyorum. Yasaya göre, hallerde yüzde 20 oranında üretici örgütlerine yer verilir. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kaynaklar’daki halinde biz üreticiler olarak yer alamıyoruz. Bu uygulama için hazırlıklarımızı yaptık. Halde üretici kooperatifleri ve tüketici kooperatifleriyle el ele olmak istiyoruz” dedi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler