"Net mesaj içeren bir Türkiye politikası uyguluyoruz"

Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis, Türkiye-Yunanistan ilişkilerini değerlendirerek ''Hedefimiz Türk-Yunan ilişkilerinin tamamen iyileştirilmesidir'' dedi.

Yayınlanma: 06.09.2009 - 13:28
Abone Ol google-news

Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis, Uluslararası Selanik Ticaret Fuarı'nın açılış töreni çerçevesinde düzenlediği basın toplantısında, Türk-Yunan ilişkilerine değindi.

Sorular üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile dostluğunun sürdüğünü ve aralarındaki iletişim kanallarının açık olmasının önem taşıdığını belirten Karamanlis, ''Hedefimiz Türk-Yunan ilişkilerinin tamamen iyileştirilmesidir'' dedi.

Karamanlis, ''Bizim politikamızın çok net mesaj içeren doğru bir politika olduğuna inanıyorum. Bunu herkese söyledik, AB'deki ortaklarımıza söyledik ve komşularımız da biliyor. Hedefimiz, Türk-Yunan ilişkilerinin tamamen iyileştirilmesi ve tabii ki gerekli şartları yerine getirmesi koşuluyla Türkiye'nin AB sürecinin devamıdır. Bunun ötesinde, Türkiye'nin son zamandaki tavırlarının cesaret verici olup olmadığını ve bu tavırlardan tatmin olup olmadığımı sorarsanız, cevabım hayır olacaktır. Türkiye bugüne kadar yapmış olduklarından çok daha fazlasını yapmalı. Sonuçta bunlarla değerlendirilecektir'' diye konuştu.

Basın toplantısında, 4 Ekim'de yapılacak erken seçime ilişkin soruları da yanıtlayan Karamanlis, ''Hükümetin bu kararı alırken parti çıkarlarını değil, ülkenin çıkarlarını göz önüne aldığını'' söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler