'Netekim Karakolu' sinemaseverlerle buluşacak

Mersin'de, askeri darbe yapılan 12 Eylül 1980'de, daha önce çektikleri film nedeniyle gözaltına alınan köylülerin trajikomik hikayesinin anlatıldığı "Netekim Karakolu" filmi, 13 Şubat'ta sinemaseverlerle buluşacak.

Yayınlanma: 12.01.2015 - 11:28
Abone Ol google-news

Yapımcı şirketin açıklamasına göre, yönetmen Yasin Korkmaz'ın babası Zeynel Korkmaz'ın 1970'de çektiği filme ait makara ve fotoğraflar, 1980 askeri darbesinden bir yıl sonra evindeki aramada bulundu.

O dönemdeki komutan da filmle ilgili yaşlı ve genç herkesi gözaltına alıp, fotoğraflarda görülen silahları istedi. Çatışma sahnelerinde senaryo gereği ölen oyuncuların gerçekte de öldürülmüş gibi değerlendirilince, Zeynel Korkmaz ve diğer oyuncular, adam öldürmek ve örgüt kurmakla suçlandı.

Yasin Korkmaz'ın yönetmenliğini yapıp, babasının başına gelenleri anlattığı ve Mersin'de olayın gerçekleştiği mekanlarda çekilen "Netekim Karakolu", 13 Şubat'ta izleyiciyle buluşacak. 200 kişinin rol aldığı filmin görüntü yönetmenliğini Kadir Baziki yaptı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yasin Korkmaz, senaryoyu yazmadan ciddi saha araştırması yaptıklarını ve çok sayıda tanıkla görüştüklerini belirtti.

Tanıkların anlattıklarına göre senaryoyu yazdıklarını aktaran Korkmaz, "Filmden, 'Darbeler, insan karakterine ve insan onuruna hakarettir' ana fikri çıktı. Darbeler nereden gelirse gelsin ve türü ne olursa olsun, mutlaka engellenmelidir. İnsan onuru için bu çok önemli" ifadelerini kullandı.

Senarist Zeynel Korkmaz da filmde orduyu hedef almadıklarını, yaşadığı tecrübelerden yola çıkarak darbelere karşı toplumsal bilincin oluşmasına katkıda bulunmayı istediklerini kaydetti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler