Nusaybin'de Suruç protestosu (21.07.2015)
Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki bombalı saldırı, Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde düzenlenen bir yürüyüşle protesto edildi. Uluslar arası İpek Yolu’nu trafiğe kapatan grup, basın açıklaması yaptıktan sonra da polisle çatıştı.

<video:326483>
Nusaybin Şirin sokak ile Çağ caddesinin kesiştiği noktada, aralarında HDP Mardin Milletvekili Enise Güneyli, Nusaybin Belediye Başkanı Sara Kaya, HDP ve DBP yöneticileri, Barış Anneleri ve bazı sivil toplum örgütleri temsilcileri ile binlerce kişi toplantı. Slogan atarak yürüyüşe geçen kalabalık grup, uluslar arası İpek Yolu’na kadar yürüdü. HDP İlçe Başkanı Ferhat Kut’un burada yatığı konuşmadan sonra, kalabalık grup, 5 dakikalık oturma eylemi yaptı.
Kalabalık grup dağılırken, bu gruptan ayrılan bir grup çocuk, polise taşlı saldırıda bulundu. Polis de çocuklara biber gazıyla müdahale etti. Yapılan müdahaleden sonra ara sokaklara kaçan çocuk grubu kayıplara karıştı.

En Çok Okunan Haberler
-
İmamoğlu farkı açıyor!
-
Nereden çıktı bu ‘kurucu önder’ lafı?
-
İsrail Şam'ı vurdu!
-
Oyuncu Şinasi Yurtsever hayatını kaybetti
-
MSB'den açıklama geldi!
-
İmamoğlu’nun şansı
-
Özgür Özel istifasını istemişti: Yusuf Özcan istifa etti
-
Yeni Akit yazarı görevinden uzaklaştırıldı
-
AKP'li başkanın eşine ‘kritik’ atama
-
Kanserle mücadele eden Tanyeli'den kötü haber!