Obama’sız operasyon

Davutoğlu’nun Antalya’da liderler için verdiği resepsiyona Merkel, Putin ve Cameron katıldı. Davutoğlu, AB reformları için Merkel’den destek istedi.

Yayınlanma: 16.11.2015 - 06:31
Abone Ol google-news

Erdoğan ile Obama’nın G20 zirvesindeki görüşmelerine Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak ve en yakınındaki isimlerden Binali Yıldırım’ın katılmasına karşın Başbakan Davutoğlu’nun görüşmeye katılmaması eleştirilirken, Davutoğlu’nun liderler için Antalya’da verdiği resepsiyona ABD Başkanı Obama katılmadı. Davutoğlu, başta Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İngiltere Başbakanı David Cameron olmak üzere konukları ile samimi pozlar verdi.

Reform sözü

Davutoğlu’nun Merkel ile görüşmesinin gündemini, donma noktasına gelen Türkiye - AB süreci oluşturdu. Davutoğlu Merkel’e görüşmede, “AB müzakerelerinin canlandırılmasını bekliyoruz. Yeni hükümetle birlikte önümüzdeki dönemde kapsamlı reformlar gündeme gelecek. Bu süreçte Almanya’nın da desteğini bekliyoruz” mesajı verdi. Merkel ise Türkiye ile sadece sığınmacı krizi değil, her alanda iş birliğini geliştirmek istediklerini belirtti. Merkel ayrıca “kayda değer seçim başarısı” nedeniyle Davutoğlu’nu tebrik etti. Davutoğlu’nun AB Konseyi Başkanı Tusk ile görüşmesinin gündemini de yakın döndemde Türkiye ile kurulacak işbirliği oluşturdu. Davutoğlu, Türkiye’nin önümüzdeki dönemde uygulamaya geçmeyi öngördüğü reform gündeminde, AB ile yakın eş güdüme öncelik vereceğini belirtti.

Yeni dönem tebriği

Suudi Kral Selman’ın Başbakan’a, “yeni görev döneminde başarılar dilediği” ve ikili işbirliğinin arttırılmasını istediği öğrenildi. Selman’ın görüşmede verdiği mesajı aktaran Başbakanlık kaynakları, Davutoğlu’nun da “İkili ilişkilerin geliştirilmesinin bölgeye yönelik yaklaşımımızda öncelikli yeri var” mesajı verdiğini belirtti. Davutoğlu görüşmede, en kısa zamanda Suudi Arabistan’ı ziyaret etmek istediğini belirtirken Kral bunu memnuniyetle karşılayacağını belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler