Obradovic: Son iki dakikayı unutmayacağım

Fenerbahçe Beko, THY Avrupa Ligi’nin ilk yarısını lider tamamlarken koç Obradovic, “Henüz biten bir şey yok, 15 maçımız daha var” dedi.

Yayınlanma: 30.12.2018 - 04:00
Obradovic: Son iki dakikayı unutmayacağım
Abone Ol google-news

Fenerbahçe Beko, Real Madrid karşısında her zamanki oyununu oynamasa da maçı kazanarak ilk yarıyı lider bitirdi. Sloukas, son dakikadaki rahatsızlığı nedeniyle forma giymezken, Kalinic, Melli, Ahmet gibi isimler mücadele içinde skor adına fazla katkı yapamadı. Datome gecenin yıldızıydı. Sarı-Lacivertliler için ‘maçı kaybetti’ diye düşünülürken (son iki dakika kala Real Madrid 63-57 öndeydi) İtalyan oyuncunun attığı o harika basketle beraber aldığı faulü sayıya çevirmesi takıma hayat verdi. 17 sayı kaydeden Datome maçın en iyi oyuncusu seçildi.

Zeljko Obradovic karşılaşmadan sonra belki de en uzun basın toplantısını gerçekleştirdi. Sırp hocanın genelde 5 dakikayı geçmeyen toplantısı 20 dakikayı gördü. Başarılı koç, “Real Madrid’e karşı oynanan maçlar özeldir. Savunma olarak ilk çeyrekte maça çok iyi başladık. İkinci çeyrekte topu kullanırken sabırsız davrandık, 3 sayılıklardan sadece 15’te 3’ünü attık. En güzel şey de son iki dakikadaki reaksiyonumuzdu. Müthiş savunma oynadık ve topu da normal şekilde kullanmaya çalıştık. Datome’nin attığı sayılar kazanmamıza sebep oldu. Real Madrid’in iyi oyuncuları var son 6 saniyede atışlar üretebilirlerdi. Şut kullanmaya çalıştılar ama şans bizden yanaydı. Harika bir gece oldu. Bu geceyi unutmayacağım. Henüz bitmiş bir şey yok. Sadece lideriz. Önümüzde daha oynayacağımız 15 maç bizi bekliyor. Çok iyi pozisyondayız. Yine de düzeltmemiz gereken şeyler var. Oyuncularımın daha fazla katkısına ihtiyacımız var çünkü sezon çok uzun. Şu ana kadar as oyuncularımızdan eksik maçlar oynadık. Maç içinde büyük destek veren taraftarlarımızı şimdi Daçka maçına davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Rakip Darüşşafaka
Fenerbahçe Beko, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 13. hafta maçında Darüşşafaka Tekfen’i ağırlıyor. Saat 15.15’te Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanacak mücadele Tivibu Spor 2 kanalından canlı yayınlanacak. Karşılaşmayı Ali Şakacı, Kaan Büyükçil, Ozan Çakar hakem üçlüsü yönetecek. Fenerbahçe Beko, Darüşşafaka Tekfen ile Euroleague’de oynadığı karşılaşmayı 100-79 kazanmıştı.

Aatıf ve Dirar’a af çıktı
Ersun Yanal göreve geldikten sonra en çok merak edilen konulardan biri de kadro dışı oyuncuların geleceğiydi. Teknik direktör Yanal, aylardır takımdan uzak kalan Aatif ve Dirar’ın ikinci yarıda katkı sağlayabileceğini söyledi. Bu iki futbolcu, Antalya kampına katılacak. Yönetim, ligin 3. haftasında Rizespor deplasmanında alınan 3-0’lık yenilginin ardından Volkan Demirel, Ozan Tufan'la birlikte Aatif ve Dirar’ı kadro dışı bırakılmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler