Öcalan tanık olarak dinlensin

KCK yöneticisi ve üyesi oldukları iddiasıyla 46 avukatın yargılandığı davada avukatlar, davanın siyasi dayanağı kalmadığına dikkat çekerek, Abdullah Öcalan’ın tanık olarak dinlenmesini talep etti.

Yayınlanma: 14.11.2014 - 04:00
Abone Ol google-news

İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmada yargılanan avukatlara Almanya, Fransa, İspanya, Avusturya, İngiltere, Amerika, Togo ve İtalya’dan baro temsilcileri ile avukatlar da destek verdi. Sanık avukatlarından Ercan Kanar, avukatlara yönelik operasyonun nedenlerini anlatarak “Genel seçimlerden başarıyla çıkan Kürt hareketinin yerel seçimlerde etkisini azaltmak amaçlandı” dedi.

Operasyonun, Oslo görüşmelerinin gerçekleştirildiği bir dönemde yapıldığına dikkat çeken Kanar, gözaltındaki avukatlara bu görüşmelere kimlerin katıldığı ve ne konuşulduğunun sorulduğunu söyledi.Avukat Bahri Belen de derhal beraat kararı verilmesi gerektiğini
ifade ederek, mahkeme eğer aksi yönde bir karar verecekse, Anayasa’ya aykırılık talebinde bulunacaklarını kaydetti. Belen, davanın iddianamesinin Özel Yetkili Mahkemeler döneminde kabul edildiğine vurgu yaparak, davanın devam etmesinin Anayasa’ya aykırı olduğunu ve bu nedenle dosyanın Anayasa Mahkemesi’ne gönderilmesi gerektiğini söyledi. Ara karar öncesi mütalaasını açıklayan savcı, Abdullah Öcalan’ın tanık olarak dinlemesi hususunu yazdırırken tutanağa “terör örgütü elebaşı” notu düştü. Avukatlar Sinan Zincir ve Ercan Kanar tepki gösterince tartışmalı ifade tutanaktan çıkarıldı. Mahkeme heyeti Anayasa Mahkemesi’ne gidilmesi yönündeki taleplerin yeterince ciddi bulunmadığından reddine karar verdi. Avukatların Adalet Bakanlığı’ndan alınan izinle yargılanması talebinin suç tarihindeki yürürlükteki mevzuat ve halen yürürlükteki mevzuat nedeniyle reddine hükmeden heyet, sanıklar hakkındaki tüm yurt dışı çıkış yasakları ve denetimli serbestlik tedbirlerini kaldırdı. Duruşma 7- 8 Mayıs 2015’e ertelendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler