OHAL istismarı

Adalet Bakanlığı, Çocuk İstismarıyla Mücadele Derneği’nin bir yılda hazırladığı Şakran Cezaevi’ne ilişkin raporun açıklanmasını OHAL gerekçesiyle yasakladı.

Yayınlanma: 02.06.2017 - 20:07
Abone Ol google-news

Çocuk İstismarıyla Mücadele Derneği’nin (ÇİMDER) Şakran Çocuk Cezaevi raporunun kamuoyu ile paylaşılması, Adalet Bakanlığı tarafından, OHAL gerekçesiyle yasaklandı. ÇİMDER Başkanı Canan Arıtman, “Ülkemizde son yıllarda çocuk istismarı çok arttı, telefonumuzun çalmadığı gün yok. Önümüzdeki en büyük engel de bu iktidar. İktidar yapması gerekenleri yapmıyor ve yapmaya çalışan sivil toplum örgütlerinin de önünü kesiyor. Onlarca bilim insanı bu rapora bir sene emek verdi ama geldiğimiz nokta bu” diye konuştu.

Arıtman, dernek olarak Şakran Cezaevi’nde bir rehabilitasyon çalışması yaptıklarını, projede alanında uzman birçok akademisyenin de yer aldığını söyledi. Arıtman şöyle devam etti: “Çocuklara öfke kontrolünü öğrettik, filmler izlettik. Güzel Sanatlar Fakültesi’nden öğretim üyeleri geldi. O filmlerden ne algıladıklarını sorduk, sohbetler ettik. Bir terapi programı içersinde bilimsel olarak çalışıldı. Program öncesi ve sonrası çocuklardaki değişimin tespitini yaptık. Bizim amacımız çocukların oradan topluma ve kendilerine zarar vermeyecek bireyler olarak çıkması. Bu çalışmayla bunun başarılabileceğini gördük. Çalışmamızı Adalet bakanlığına izniyle yaptık. Raporlaştırıp Bakanlığı’a sunduk. Raporda onların aleyhine tek kelime edilmiyor, neler yapılması gerektiğini anlatıyoruz.”

Broşürü yasaklamışlardı

Arıtman, daha önce çocuklar için 12 kişilik bir akademisyen grubu ile broşür de hazırladıklarını anımsatarak bu broşürün de İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullara dağıtılmasına izin verilmediğini söyledi. Arıtman, “Broşür 6, 10 yaş arası çocuklara kendilerini korumayı öğretiyor. Komisyonları incelemiş 6, 10 yaş arası gruba uygun görmemiş. Bir kelime için saatlerce düşünüldü. Onların yapacağı işleri yapıyoruz. Bize destek olmaları gerekirken, tavır bu. Bilseydik izin istemezdik” diye konuştu.

Adalet bir gün yerini bulacak

Gezi Direnişi sırasında Ümraniye’de TEM otoyolu üzerinde gerçekleşen yürüyüş sırasında bir aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş ölümünün 4. yıldönümünde ailesi ve arkadaşları tarafından anıldı.

Mehmet Ayvalıtaş’ın Çekmeköy Mezarlığı’nda bulunan gömütü başındaki tören saygı duruşu ile başladı. Daha sonra burada konuşan Baba Ali Ayvalıtaş, aradan 4 yıl geçmesine karşı acısının aynı tazeliğini koruduğunu söyledi. Önceki gün oğlunun ölümü ile ilgili görülen davanın duruşmasının yapıldığını, ertesi gün ise anmasının olduğunu anlatan Ayvalıtaş, “Ben bu acıyı yaşıyorum ama Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın” dedi.

Vakıf kuruluyor

Her şeye karşı bir gün mutlaka adaletin yerini bulacağına olan inancını kaybetmediğini vurgulayan Ali Ayvalıtaş, “Biz şimdi Mehmet Ayvalıtaş- Fadime Ana Vakfı’nı kuruyoruz. Mehmetin yaşamadığı, okuyamadığı geleceğini gençlere burs olarak vereceğiz. Yine bu vakıfta uyuşturucuya bulaşmış gençler eğitilecek ve şiddet gören kadınlarımıza sahip çıkılacak. O vakıfta benim eşim ve oğlumun ismi yaşarken, tıpkı Türkan Saylan ismi gibi insanlığa hizmet edecek” diye konuştu.

Sosyalist Dayanışma Platformu adına konuşan Orhan Kok ise Mehmet Ayvalıtaş’ın Gezi’nin bayraklaşan isimlerinden olduğunu söyleyerek, “Özgürlük ve eşitlik bu topraklarda yeşerene kadar mücadelemiz sürecek. Mehmet’i hep direniş ruhunun ve devrimin ismi olarak hatırlamak gerekiyor. Gerçekten unutursak kanımız kurusun” dedi. Mehmet Ayvalıtaş’ın mezarına karanfiller bırakan gruptakiler daha sonra Mehmet Ayvalıtaş’ın annesi Fadime Ayvalıtaş’ın mezarına giderek dua ettiler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler