'Ölüleri kaldırıp oy kullandıracaklar'

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Kemal Anadol, AKP'nin ölülere seçmen kağıdı gönderdiğini ileri sürdü.

Yayınlanma: 10.09.2010 - 17:29
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Fethullah Gülen'in "Ölüler bile mezardan kalkıp 'evet' oyu vermelidir" dediğini hatırlatarak, AKP'nin ölülere seçmen kağıdı gönderdiğini öne sürdü. Anadol, "3 aylıkken ölmüş çocuğa seçmen kağıdı çıkartmışlar. Bunun için uyanık olacağız. Ölüleri kaldırıp oy kullandıracaklar işte böyle. Sandıkların etrafında önlem alacağız. Alavere dalavereye izin vermeyeceğiz" dedi.

Partisinin İzmir örgütünün Ahmet Piriştina Kent Arşivi Müzesi'nde düzenlenen bayramlaşma töreninde, şöyle konuştu:
"Bir ülkede demokrasi 3 erkten oluşur. Yasama, yürütme, yargı. Hiçbiri birbirinden üstün değildir. Hepsi tek elde toplanırsa onun adı demokrasi değil; diktatörlüktür. Yargıyı ele geçirme planı budur. Yargıyı zaten aşağıdan badem bıyıklılarla, F tipi takunyalılarla doldurdu. Şimdi sıra yukarıya Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na ve Anayasa Mahkemesi'ne geldi. Hiç inanmıyorum ama ‘evet' çıkarsa ne olur? Türkiye'ye takunyalı faşizm gelir. Bunun adı budur. ‘Takunyalı faşizmi' hayata geçirmek için 12 Eylül 1980'de Kenan Evren anayasasına ‘hayır' demek için canhıraş bir şekilde çalışan Fethullah Gülen ve cemaati, şimdi 12 Eylül 2010 yılında aynı anayasaya ‘evet' dedirtmek için uğraşıyor. Karşıyaka örgütüyle bayramlaşmadan geldim. Bir vatandaş elime bu seçmen kartını verdi. Bu seçmen kartında ad, soyad, kimlik numarası var üstelik mühürlü. Seçim Kurulu'ndan gelmi; ‘09.02.1965' doğumlu. Doğmuş, üç aylıkken ölmüş. 3 aylık ölmüş çocuğa seçmen kağıdı çıkartmışlar. Bunun için uyanık olacağız. Ölüleri kaldırıp oy kullandıracaklar işte böyle. Sandıkların etrafında önlem alacağız, alavere dalavereye izi vermeyeceğiz."

Bayramlaşma törenine TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu ile milletvekilleri Ahmet Ersin, Mehmet Ali Susam ve Canan Arıtman da katıldı.

Arıtman, referandum çalışmalarının verdiği yorgunluk nedeniyle dün fenalaştığını, kalp spazmı şüphesiyle hastaneye kaldırıldığını, tetkikler sonrası önemli bir rahatsızlığın görülmediğini, sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler