Önce çevre sonra WC

ÇMO, Gökçek’in örnek WC projesi için istediği değerlendirmeye yanıt verdi.

Yayınlanma: 10.10.2015 - 06:11
Abone Ol google-news

Çevre Mühendisleri Odası, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Güvenpark’ta yapmayı planladığı “Örnek WC” projesi için meslek odalarından istediği görüşe yanıt verdi. ÇMO yanıtında, “Önce gürültü ve hava kirliliği açısından durum analizi yapılmalı, ardından proje planlanmalı, projenin çevresel ve sosyal etkileri değerlendirilmelidir” ifadeleri kullanıldı.

Gökçek, 21 Temmuz tarihinde meslek odalarına gönderdiği yazıda, Güvenpark için her meslek odasının alanı içinde değerlendirme yapmasını istedi. “Böylelikle, Ankara’nın en önemli parkına örnek bir otopark ve örnek bir WC kazandırılmış olacaktır” denen yazıda, yanıtların beklendiği, müracaat halinde derhal protokol yapılacağı belirtildi.

Belediyenin talebine 15 gün içinde yanıt veren ÇMO yanıtında şunlar kaydedildi: “Kent merkezi, çağdaş başkentlerde olduğu gibi öncelikle yaya kullanımına arz edilmeli. Parkın park olma özelliği pekiştirilmeli, başkente yakışır bir meydan haline glecek nitelikte revizyonu yapılmalı. Projeye karar verilmeden önce mecvut durum analizi yapılmalı. Sonrasında projeler planlanmalı, çevresel ve sosyal etkiler değerlendirilmelidir. Çevresel etki değerlendirilmesinin gerçekleşmesi için odamız her türlü desteği vermeye hazırdır.”

Çevre Sorunları Araştırma Merkesi Başkanı Baran Bozoğlu, Güvenpark’ın büyük bölümünün minibüs duraklarıyla, polis işgaliyle çevrildiğini kaydetti. “Burası Birinci Derece Sit alanı” diyen Bozoğlu, Güvenpark’ta yapılacak her çalışmanın koruma amaçlı olması gerektiğini söyledi.

‘Bizimle dalga geçiyor’

Yazıda “tuvalet”ten söz edildiğini, bunun Gökçek’in tarzını yansıttığını dile getiren Bozoğlu, “Bir meslek odası tuvaletle ilgilenmez. Bizim görevimiz tuvalet projelendirmek değil. Yazıda; Sayın Gökçek’in bizimle dalga geçmeye, kamuoyu nezdinde küçük düşürmeye çalışma tarzı hâkim. Buna karşın talep belediyeden geldiği için ciddiye aldık ve görüş sunduk” dedi. Bozoğlu mecut durum analizinin ardından parktaki ağaçların artırılması, polis ikametinin sonlandırılması, minibüs duraklarının kaldırılması gerektiğini kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler