Özdemir Altan Retrospektif sergisinde son günler

İş Sanat Kibele Galerisi yeni sezonun ilk sergisinde, çağdaş Türk resim sanatının önde gelen isimlerinden Özdemir Altan’ın eserleriyle buluşturdu. Altan’ın 5 Kasım’da açılan kariyerinin farklı dönemlerini kapsayan görkemli Retrospektif sergisi 20 Aralık’ta sona erecek.

Yayınlanma: 06.12.2014 - 22:58
Abone Ol google-news
 
Kendine özgü kurgu dünyasıyla çağdaş resim sanatımızın gelişimine katkıda bulunmanın yanı sıra günümüz Türk resminde kendi kuşağı ve kendinden sonraki sanatçıların tamamına yakını üzerinde de izler bırakan Özdemir Altan’ın eserleri  Kibele Sanat Galerisi’nin geniş ve ferah mekanında tüm ayrıntısı ve zenginliğiyle hafızalara yerleşiyor.
 
 
 Halen Yeditepe Üniversitesi'nde ders vermekte olan Özdemir Altan, 1931 yılında doğdu, 1956 yılında İDGSA Resim Bölümü Zeki Faik İzer Atölyesi’ni bitirdi. 1963-1965’te Paris Bienalleri başta olmak üzere çok sayıda uluslararası ve ulusal etkinliklere katılan sanatçı, modern ve avangart düşünce, pop art ve özellikle postmodern gibi kavramları düşündüren ürünler verdi. Avni Lifij sergisinin 1968 yılında küratörlüğünü de gerçekleştiren Altan, “Sanat birbirinden farklı kavram, köken, yapı ve mantıkların birleşmesiyle oluşur” görüşünü eserleriyle yansıtıyor.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler