Papa’dan Ayasofya açıklaması

Katolik inancının ruhani lideri Papa Francis, Ayasofya ile ilgili yaptığı açıklamada, "Ayasofya'nın ibadete açılması çok acı verici" dedi.

Yayınlanma: 12.07.2020 - 13:22
Abone Ol google-news

Katolik Kilisesi lideri Papa Francis, her Pazar günü düzenlenen Angelus duasının ardından yaptığı kısa konuşmada, önceden hazırlanan metnin dışına çıkarak Ayasofya'ya ilişkin konuştu.

Papa, Temmuz'un ikinci Pazar gününün "Uluslararası Deniz Günü" olarak kutlandığına değinerek denizlerde çalışan ve sevdiklerinden uzak olanları selamladı.

Papa bunun ardından elindeki metnin yazılı olduğu kağıttan başını kaldırıp bir süre durakladıktan sonra, "Deniz aklımı uzaklara götürüyor, İstanbul'a. Ayasofya'yı düşünüyorum ve büyük acı duyuyorum" dedi. Papa'nın bu sözleri, kendisini dinlemek için Vatikan'daki San Pietro Meydanı'nda toplananlar tarafından alkışlandı. Vatikan bugüne kadar bu kararla ilgili herhangi bir yorum yapmaktan kaçınmıştı.

NE OLMUŞTU?

Danıştay 10. Dairesi, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etmişti. Ardından AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya’nın Diyanet’e devrini öngören kararnameyi imzalamıştı. 

Kaynak: BBC Türkçe


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler