Para kazandılar, harçlıklarını da üzerine koyup barınağa malzeme aldılar

Gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile dikkat çeken Oğuzkaan Eğitim Kurumları, Beylikdüzü Hayvan Barınağı’nı ziyaret edip minik arkadaşları için çalıştı.

Yayınlanma: 14.02.2015 - 10:11
Abone Ol google-news

Plastiklerin geri dönüşümden kazandıkları ve harçlıklarından biriktirdikleri paralarla mamadan ilaca, yataktan su kabına bir çok malzeme satın alarak Beylikdüzü Hayvan Barınağı’ında sahipsiz hayvanlarla buluştu.

Oluşturdukları geri dönüşüm kutularında aylarca plastik ürünleri toplayan Oğuzkaan Koleji Öğrencileri, bu plastik ürünleri satıp harçlıklarından biriktirdikleri paraları da ekleyerek  üç minibüs malzeme ile elleri dolu olarak Beylikdüzü Hayvan Barınağı’nın yolunu tuttu. Öğrenciler, minik dostlarının yanında çok mutlu olurken minik dostları da mutluluklarını çocukların üzerine atlayarak gösterdi.

Öğrencilere Göre Barınakta En Büyük İhtiyaç Sevgi

Bin beş yüz köpeğin barındığı, Belediye ve bağışçıların yardımlarıyla ayakta duran barınağa, köpek mamaları, mama kapları, soğuk önleyici  ve medikal malzemeler bırakan öğrenciler, yüzlerce köpekle de tek tek ilgilendi. Barınak, öğrencilerin bu ilgi ve sevgisini gören hayvanların sesleriyle inledi. Bazı öğrenciler barınaktaki köpeklerden sahiplenip onları sıcak bir yuvaya kavuşmasının mutluluğunu da yaşadı.

Oğuzkaan Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Uzmanı Hatice Yılmaz; ‘Öğrencilerimizin toplumsal sorunlara duyarlı, aktif ve sorumlu yurttaşlar olarak yetişmesini eğitim felsefesinin bir parçası olarak görüyoruz, bu tür etkinlikleri düzenli aralıklarla tekrar ediyor ve sosyal sorumluluk bilinci aşılamayı hedefliyoruz.’ dedi. Yılmaz, ayrıca "Sosyal sorumluluk projeleri ile kültürel, sportif ve sanatsal etkinlikler konularında kendilerini geliştirme imkanı bulan öğrencilerimizin tüm çalışmaları, kişisel gelişim dosyasında toplanıyor. Kişisel gelişim dosyası, iş başvuruları, yurt dışı üniversite kabulü vb. durumlarda öncelik sağlıyor. Böylece akademik açıdan da sosyal sorumluluk projelerinin önemi daha da artıyor.’’ diye ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler