Paris Otomobil Fuarı'nda 200 yeni model

Ekonomik krizin etkilerinden kurtulmaya başlayan Avrupa’nın bu yılki en büyük otomobil fuarı olan ‘Paris Motor Show’, 114’üncü kez kapılarını dünyaya açtı. 120’ye yakın dünya prömiyerinin gerçekleşeceği fuarda 200’e yakın yeni model sergileniyor.

Yayınlanma: 02.10.2014 - 14:13
Abone Ol google-news



Ekonomik krizin etkilerinden kurtulmaya başlayan Avrupa’nın bu yılki en büyük otomobil fuarı olan ‘Paris Motor Show’, 114’üncü kez kapılarını dünyaya açtı. 120’ye yakın dünya prömiyerinin gerçekleşeceği fuarda 200’e yakın yeni model sergileniyor.



Paris Otomobil Fuarı'nda 200 yeni model - FOTO GALERİ

Avrupalı otomobil severler, fuarı 19 Ekim'e tarihine kadar ziyaret edebilecekler. Paris Otomobil Fuarı, dünyanın en büyük fuarları arasında ilk sırada yer alıyor. İki yılda bir düzenlenen Paris Otomobil Fuarı'nı en son 2012'de bir milyon 231 bin kişi ziyaret etti. Paris'i, Tokyo, Frankfurt, Pekin, Detroit ve Cenevre izliyor. 2014'te düzenlenen Tokyo Otomobil Fuarı'nı 902 bin, Frankfurt'u 881, Pekin'i 852 bin, Detroit'i 803 bin, Cenevre'yi ise 670 bin otomobil sever ziyaret etti.

 

Fuarda, Mercedes AMG GT, Jaguar XE, Fiat 500X, Volvo XC90, Audi TT Roadster, Mazda MX-5, Mercedes B, Ford C-MAX, Audi A1, Citroen DS Divine, Aston Martin Lagonda, Kia Sorento, Land Rover Discovery Sport, Nissan Pulsar, Opel Corsa, Suzuki Vitara gibi modeller sergilendi. Ayrıca, Peugeot Quartz, Renault EOLAB, Citroen DS3 Fashion, Toyota CH-R gibi konseptler de fuarda vitrine çıkan diğer modeller oldu.

Mercedes-Benz merakla beklenen AMG GT modelinin ardından, kaputunun altında aynı motoru barındıran C63 AMG ve C63 AMG S modellerini tanıttı. Stuttgartlı üretici tarafından yeni geliştirilen 4-litre çift turbo V8 motor C63 AMG’de 475 beygir güç üretirken, C 63 AMG S’te 510 beygirlik bir motor bulunuyor.

 

 

 

 

 

 



Alman üretici Mercedes-Benz'in A Serisi'yle aynı platformu paylaşan modeli B Serisi, kapsamlı bir makyaj operasyonundan geçti. Makyajlardan B serisini de fuarda tanıtan Mercedes bir de sürpriz yaptı. B serisinin hibrid ve doğal Gazlı sürümlerini de fuarda sergiledi.  Stuttgartlı üreticinin satışlarında önemli bir rol oynayan, konforlu yapısı ve nispeten ekonomik satış fiyatıyla Mercedes-Benz dünyasına en uygun giriş biletlerinden biri olan B Serisi'nde makyaj operasyonunun belirgin izleri görülüyor.

Paris Otomobil Fuarı'nda dünya prömiyeri yapılacak makyajlı B Serisi'nin iç mekanında ise, 8 inç boyutunda multimedya ekranı, ambiyans ışıklandırması için 12 farklı renk seçeneği ve opsiyon olarak sunulan anahtarsız çalıştırma seçeneği göze çarpanlar arasında... Stuttgartlı üretici güvenliği de elden bırakmıyor elbette. 2015 B Serisi'yle birlikte Çarpışma Önleme Yardımcısı ve 60 ile 120 km/s arasında devrede olan Uyarı Asistanı güvenlik özellikleri olarak araçta yerini alıyor.

SADECE 499 ADET ÜRETİ LEÇEK

İtalyan süperspor üreticisi Ferrari, üstü açık otomobili 458 Speciale Aperta'yı Paris'te vitrine çıkarıyor. Sadece 499 adet üretilecek otomobilin kaputunun altında bulunan 4.5 litre V8 motor, 605 beygir güç üretiyor. 0'dan 100 kilometre hıza ulaşması 3 saniyede sürüyor.

YERLİ HYUNDAI i20, SÜRPRİZLERLE  DÜNYA SAHNESİNE ÇIKIYOR

100'den fazla yeni modelin sergileneceği Paris Otomobil Fuarı'na İzmitli i20 damga vuracak. Hyundai Assan İzmit tesislerinde üretilen i20'nin 5 kapı ve 3 kapılı Coupe versiyonlarının 'dünya tanıtımı' Paris'te yapılacak. Baştan aşağıya yenilenen i20, fuarda 3 ve 5 kapılı versiyonlarıyla tanıtılacak ve sürpriz motor seçenekleriyle otomobil severlerin karşısına çıkacak.Hyundai i20, fuarın hemen ardından 32 ülkede satışa sunulacak. Hyundai Assan, yıl sonuna kadar 20 bin adet i20 ihraç etmeyi planlıyor.Hyundai Assan'ın kapasitesi 2013'te 1.2 milyar yatırımla ikiye katlanarak 200 bin adede yükseldi. İzmit'te üç vardiyada i10 ve i20 modelleri üretiliyor.2002'den bu yana bir milyon adedin üzerinde satılan i20, Avrupa'da en çok tercih edilen Hyundai modeli. Hyundai, i20 ile büyüyen Avrupa pazarındaki iddiasını da sürdürmeyi hedefliyor.

Markanın yeni tasarım felsefesi “Fluidic Sculpture 2.0”ın B segmentindeki üyesi olan Yeni i20, üst düzey donanım seçenekleri, genişleyen kabin ölçüleri, yüksek kalitesi ve üstün teknolojisiyle segmentine farklı bir bakış açısı getiriyor. Markanın karakteristik altıgen ön dizaynını taşıyan i20, en çok geriye doğru uzatılmış LED ön farlarıyla dikkat çekiyor. Aracın burnundaki karakteristik çizgiler, akıcı tasarım ile arka kısma kadar uzanarak i20’ye göz alıcı bir görünüm kazandırıyor. Arkada tasarımda göze çarpan bölüm ise C sütunundaki siyah parça ve LED arka stoplar.

Paris’te ilk kez gösterilen bir başka sürüm ise Yeni i20 Coupe oldu. Üç kapılı bu versiyonuyla birlikte genç kullanıcıların ilgisini çekecek olan Yeni i20, geliştirilmiş motorlarıyla da adından sıkça söz ettirecek. Hyundai’nin Almanya Rüsselsheim’daki Ar-Ge merkezinde tasarımı ve mühendisliği geliştirilen Yeni i20, hem 3 hem de 5 kapılı gövde seçenekleriyle Türkiye fabrikasında üretilerek tüm genleriyle gerçek bir Avrupalı otomobil olarak Türkiye’de ve 30’dan fazla Avrupa ülkesinde yollara çıkacak.

Renault yeni Espace'yi görücüye çıkardı

Renault, 2014 Paris Otomobil Fuarı’nda yeni Espace’ın ilk gösterimini gerçekleştirdi. Tasarım ve çekiciliği bir araya getiren bu büyük, zarif ve yenilikçi crossover bir yıl önce Frankfurt Otomobil Fuarı’nda gösterilen konsept otomobilin çizgilerini alıyor.

30 yıldan bu yana Espace’ın başarısının kozları olan aydınlık, modüler, konfora sahip Yeni Espace akıcı çizgileri, çekici iç mekan ve havada asılı gibi duran konsolu ile dikkat çekiyor. Otomobilin hem beş hem de yedi koltuklu versiyonunda ustaca düşünülmüş iç mekan modülerliği sunuluyor. Ayrıca Espace’ta tasarımı ve üretim aşamasında detaylara da çok büyük önem verildi.?

Opel'den 4 yeni model

Opel, Paris Motor Show’da 4 dünya tanıtımına imza attı; Yeni Corsa, ADAM S ve Dizel Mokka.

Yeni Corsa'da yeni nesil üç silindirli 1.0 litrelik motor ve altı ileri manuel şanzıman seçeneği ile sunulacak.  ADAM S de ise kişiselleştirme özellikleri dikkat çekerken,  sportif versiyonu S, 1.4 litre 150 beygirlik benzinli Ecotec motor ve altı ileri manuel şanzıman seçeneği ile sunulacak. Sınıfının en sessiz ve en kuvvetli dizel motoru olarak tanıtılan 1,6 litrelik motor Almanya'da ikinci kez yılın 4x4'ü seçilen Mokka ise birlikte sunuluyor.

Opel CEO’su Dr. Karl- Thomas Neumann "Dört dünya prömiyeri, yeni nesil model ve motor atılımımızın istikrarlı biçimde devam ettiğini ifade ediyor. Yeni Corsa ve ADAM S, model portföyümüzün yeni yüzleri iken 2.0 litrelik motorumuz dizel teknolojisinde zirveye oynadığımızı gösteriyor” dedi.?

YENİ FABIA ŞİMDİ DAHA SPORTİF, ÇOK DAHA TEKNOLOJİK

Tamamen yenilenen Skoda Fabia daha geniş, daha kullanışlı ve daha çevreci özellikleriyle Paris Motor Show’da  ilk kez tanıtıldı. 1999 yılında piyasaya çıktığı ilk günden beri sağlamlığı, pratikliği ve kolay kullanımıyla dikkat çeken Fabia, şimdi üçüncü jenerasyon modeliyle beğenilere sunuluyor. Dünya çapında bugüne kadar yaklaşık 3,5 milyon adet satılan Skoda Fabia’nın üçüncü nesli, yenilikçi teknolojileri, sportif tasarımı ve pratik fikirleriyle Paris Motor Show’un en ilgi çekici otomobillerinden biri oldu.

Yeni Fabia’da ilk kez bir Skoda modelinde kullanılan MirrorLinkteknolojisi de kolayca akıllı telefonlar ile eşleştirilebilecek ve telefonunuzdaki uygulamalar, aracın bilgi ekranına yansıtılabilecek. Bir diğer kullanışlı fonksiyon olan SmartGate ise, otomobilin yakıt tüketimi, ortalama hız, gibi değerleri akıllı telefonda saklamaya imkan tanıyacak. Buradaki bilgiler Yeni Skoda Fabia'daki WiFi teknolojisi kullanılarak aktarılacak. Tamamen yenilenen motor gamı, EU6 emisyon standartlarına sahip. Yeni Skoda Fabia GreenLine versiyonlarıyla birlikte dört benzinli ve üç dizel motor seçeneğiyle sunulacak Yeni Skoda Fabia’da hem manuel hem de DSG çift kavramalı otomatik vites seçenekleri tercih edilebilecek.

Peugeot’dan yeni bir konsept: QUARTZ

Peugeot, 2009’dan beri SUV konusunda liderliğini ortaya koyuyor. Peugeot, fuarda sergilediği yeni konsepti Quartz ile yeni üst gam sportif model kavramını vitrine çıkarıyor ve segment vizyonunu yeniliyor. Quartz tamamen sürücüye adanmış olan bir i-Cockpit’ten oluşuyor. Bu kokpit, süspansiyon ayarı gibi donanımlarla PEUGEOT Sport tarafından geliştirilen 500 beygirlik güç ünitesinin kontrol altına alınmasını sağlıyor.

Toplam 500 beygir güç üreten full-hybrid plug-in çekiş ünitesi bir termik motor ile iki elektrik motorundan oluşuyor.  6 ileri otomatik vites kutusuyla eşleşen 4-silindirli benzinli motor 170 beygirlik bir güç üretiyor. Buna ilaveten, ön dingil 85 kW gücündeki bir elektrik motoruyla doğrudan motorize ediliyor. Bu elektrik motoru yavaşlama fazında 400 voltluk aküyü şarj ediyor ve vites değişikliklerinde termik motora destek oluyor. Arka dingil de aracı arkadan itiş için 85 kW’lık bir elektrik motorunu taşıyor ve aynı şekilde akünün şarjına katkıda bulunuyor. Özel bir ESP gerek aracın dengesi için gerekse akünün şarj düzeyinin optimum yönetimi için fren gücünün dört tekerlek arasında dağılımını kontrol ediyor. Bu grup sürücüye üç mod sunuyor. ZEV modunda, araç ev tipi prizlerden şarj edilebilen akü sayesinde sadece elektrik enerjisiyle 50 kilometreye kadar yol kat edebiliyor. Yol modunda, sürüş konforunu arttırmak ve yavaşlama fazlarında akünün maksimum şarj edilmesini sağlamak üzere öndeki termik ve elektrik motorlar birlikte çalışıyorlar. Nihayet, Race modu şasinin ve kilitli mekanik diferansiyellerle donatılmış yürüyen aksamın azami şekilde değerlendirilmesi amacıyla üç motoru birlikte kullanıyor. Böylece, bu mimari her bir tekerleğin tutunmasına bağlı olarak torkun tekerlekler arasında dağıtılmasına olanak veriyor.

İlk yerli SUV Toyota standında

Toyota’nın Adapazarı fabrikasında üreteceği 3’üncü modelin öncüsü olan C-HR konsepti Paris fuarında vitrine çıktı. Kompakt SUV olan konseptin seri üretim modelinin 2015 yılında sergilenip, 2016 yılı başından itibaren Adapazarı’nda üretilmesi planlanıyor. Toyota, Türkiye’de üretilecek ilk SUV modeli için Adapazarı fabrikasına yaklaşık 150 milyon Euro yatırım yapacak.

Adapazarı’nda üretilecek modelin 2016’da banttan inmesi ve dünya pazarlarına ihraç edilmesi planlanıyor. Fabrikanın mevcut 150 bin adetlik kapasitesi yeni Corolla ile ilk etapta 200 bin adede yükselirken, üçüncü modelle 300 bin adede çıkacak. Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdürü ve CEO’su Orhan Özer, yeni modelle ilgili olarak daha önce yaptığı açıklamada, “Üretim yeri için rekabette Fransa yok, yer kesin Türkiye. Proje olursa Türkiye’de olacak. Model eli kulağında çabalıyoruz. Çok büyük ihtimalle olacak. Üretirsek her şey ikiye katlanacak. Üretim de adet olarak ikiye katlanacak. 150 milyon Euro’dan biraz daha büyük bir yatırım olur” yorumunu yapmıştı.

SUZUKI’nin EN YENİSİ VITARA,  PARIS OTOMOBİL FUARINDA TANITILD

Suzuki en yeni modeli VITARA’yı  Paris Otomobil Fuarı’nda tanıttı.

Japon otomobil üreticisi ve 4X4 uzmanı Suzuki, yeni geliştirdiği SUV modelinde, özgün SUV tasarımını,  gövde ve trimlerde ileri kişiselleşme seçenekleriyle, ALLGRIP 4x4 özelliğiyle ve avantajlı yakıt ekonomisiyle birleştiriyor. VITARA, geçtiğimiz yıl Frankfurt Otomobil Fuarı’nda sergilenen iV-4 konsept modelinden ilham alıyor.  Suzuki fuar süresince Celerio, SX4 S-Cross, Swift, Swift Sport modellerini de sergileyecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler