Perinçek: Tayyip Erdoğanlar bizim yanımıza geldi

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek iktidara yakın Akit TV'de canlı yayına katıldı. Perinçek 2014 yılının Mart ayında Ergenekon Davası'ndan tahliye olmuştu. Perinçek tahliyesi sonrasında cemaatlerin kökünü kazıyacaklarını ifade etmişti. Perinçek söylediği bu sözleri Yeni Akit TV'deki açıklamasıyla yalanladı.

Yayınlanma: 03.01.2016 - 11:58
Abone Ol google-news
<video:457735>

Doğu Perinçek, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Gülen Cemaati'ni bitirmek için kendilerine geldiği ifade ederek, 'Fethullah Gülen örgütü Amerikaya bağlıdır ve bu temizlenmelidir diyoruz. Biz kendi programımıza sahip çıkıyoruz. Burada Tayyip Erdoğanlar bizim yanımıza geldi, biz onların yanına gitmedik." ifadelerini kullandı.


Akit TV'de canlı yayına katılan Doğu Perinçek, Sabri Balaman'ın sunduğu 'Gündem İzi' programında gündemi değerlendirdi. Son günlerde Tayyip Erdoğan ve AKP iktidarının Gülen Cemaati'ne yönelik yaptığı olaylar ile ilgili Perinçek,  yaşananları 'Helal olsun' diyerek değerlendirdi. Gülen Cemaati'ne yönelik operasyon için kendisine gelindiğini söyleyerek, “Fethullah Gülen, örgütü Amerika'ya bağlıdır ve bu temizlenmelidir diyoruz. Biz kendi programımıza sahip çıkıyoruz. Burada Tayyip Erdoğanlar bizim yanımıza geldi, biz onların yanına gitmedik.” dedi. Yapılanlara karşı çıkmayacaklarını söyleyen Perinçek, “Bunu da doğru buluyoruz. Türkiye'nin lehine olan bir şeyi doğru yapıldığı zaman efendim bunu falanca yaptı ben onu karşısına geçeceğim diye bir şey olur mu. Bu bizim yapacağımız iş değil.” ifadelerini kullandı.


Perinçek, devlet ve kamu olanaklarının bazı belediye başkanları tarafından PKK için kullanıldığını vurguladı. Hükümetin ve iktidarın bu konuda sorumluluğu olduğunun altını çizen Perinçek, belediye başkanlarının görevden alınması gerektiğini savundu. Perinçek, “Hükümet, iktidar bundan şikayet edemez, yapacağı şey şudur, İçişleri Bakanlığı'na yasalar şu yetkiyi vermektedir bütün suç işleyen belediye başkanlarının derhal belediye başkanlıklarının görevden alınması gerekir.” sözlerini söyledi.

Sunucu Sabri Balaman'ın, cezaevinden çıktığı zaman cemaatler temizleyeceğiz sözünün hatırlatması üzerine Perinçek, operasyonları hedef alarak, “Cemaatler sözde bir toplumdur. Bizim bir parçamızdır. Dernek gibi diyelim. Eski dönemdeki dernek, sivil toplum kuruluşları gibi. Ama bizim burada kabul etmediğimiz ve hiç bir şekilde bağdaşmayacağımız cemaat Amerika tarafından güdülen cemaatlerdir. Buda en başta FETÖ'dur.” şeklinde ifadeler kullandı. Perinçek ayrıca, Hizmet Hareketini, PKK terör örgütü destekleyen sivil toplum kuruluşları ile aynı tutarak, “Yalnız cemaat değil. PKK örgütünü destekleyen, kendisine sivil toplum kuruluşu diyen, meslek kuruluşu diyen örgütler var. bunlarda kesinlikle Türkiye'de yıkıcı faaliyette bulunuyorlar. Bunlarda da Türkiye'nin tahamülü yok. Burada ölçü şudur. Türkiye'nin toprak bütünlüğünden yana olmak.” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler