PlayStation Network hackerları tutuklandı

PlayStation Network ve Xbox Live’e düzenlenen saldırıdan sorumlu olan Lizard Squad adlı hacker grubunun iki üyesinin göz altına alındığı açıklandı.

Yayınlanma: 05.01.2015 - 09:35
Abone Ol google-news

Son günlerin en etkili hacker grupları arasında yer alan Lizard Squad‘ın üyelerinden bazıları gözaltına alındı. Oyun dünyası için önemli bir tarih olan Noel tatilinde PlayStation Network ve Xbox Live servislerine erişimi keserek adını duyuran Lizard Squad, geçtiğimiz günlerde yayınladığı açıklamayla Sony’nin hacklenmesinde de Guardians of Peace grubuna yardım ettiklerini duyurmuştu.

Tüm bu yüksek profilli saldırılara adı karışan hacker grubunu alan güvenlik güçleri, biri Birleşik Krallık’ta biri de Finlandiya’da olmak üzere grubun iki üyesine göz altına aldılar. Göz altına alınan şüphelilerin 17 yaşındaki Julius Kivimäki ve 22 yaşındaki Vinnie Omari olduğu açıklanırken, tutuklamaların son günlerdeki saldırılar nedeniyle değil geçtiğimiz aylarda yapılan dolandırıcılık aktiviteleri yüzünden yapıldığı duyuruldu.

Tüm bu soruşturmalara ve tutuklamalara rağmen saldırılarını hız kesmeden devam ettiren Lizard Squad grubu, son olarak da isteyen herkesin bir servise DDoS saldırısı başlatmasını sağlayan Lizard Stresser’i yayınladı.

The Pirate Bay’in dönüş tarihi belli oldu


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler