Polis asansör nöbetinde

Torunlar inşaatının önünde iki TOMA ve çevik kuvvet beklerken asansör bölümünde de polis nöbet tutuyor. Kendilerine alacaklarının sonra ödeneceğine dair boş kâğıt imzalatılmaya çalışıldığını söyleyen işçiler ise tepkili.

Yayınlanma: 10.09.2014 - 00:02
Abone Ol google-news

Mecidiyeköy’de Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) tarafından yapılan rezidansta 10 işçinin yaşamını yitirmesinin ardından polisin güvenlik önlemi sürüyor. Kazanın olduğu asansör bölümünde polislerin nöbet tuttuğunu belirten işçiler, muhatap bulamadıklarını ve kendilerin “alacaklarının daha sonra ödeneceğine” dair boş kâğıtlar imzalatıldığını söyledi. Gazetecilere açıklama yapan bazı işçiler şirketin adamları olduğu ileri sürülen kişilerce tehdit edilmesi dikkat çekti.

Dün sabah bazı işçiler, kendilerini imzalatılan kağıtların ardından bavullarıyla şantiyeden ayrılırken, kimi işçiler ise dayatılan kâğıtları imzalamayarak şantiyede kalmaya devam ediyor. Şantiye önünde 2 TOMA ve çevik kuvvet polisleri bekliyor. İçerideki işçiler ise baskı altında olduklarını ve polisin kazanın olduğu asansör bölümünde nöbet tuttuğunu söyledi. Şantiye çevresindeki boşluklar da dün inşaat çalışanları tarafından tahtalarla kapatıldı. İsminin verilmesini istemeyen işçiler baskı altında olduklarını dile getirdi. 200 kişinin halen içeride bulunduğunu ancak hiçbir iş yaptırılmadığını belirten bir işçi, “Zorla kâğıt imzalatıp, basına açıklama yapmayın diye tehdit ediyorlar. Kalanların büyük bölümü ya birkaç günlük işçi ya da içeride parası kalanlar. Ortada ne şantiye şefi ne de şirket sorumlularından birileri var” dedi.

 

Basına açıklama mı yaptınız?

İnşaat işçisi F.A. ise içerideki arkadaşlarına yönelik tehditlerin sürdüğünü ve izne çıkarılmak istendiğini belirtti. Sürekli olarak şirketin adamları tarafından takip edildiğini anlatan F.A’nın önü dün de şantiye önünden ayrıldığı sırada 3 kişi tarafından kesildi. İşverenin adamı olduğu ileri sürülen ve isminin Nurullah olduğu öğrenilen bir kişi F.A’ya “siz mi basın açıklaması yaptınız” diye sorarak, “ Niye açıklama yapıyorsun. Paranı kimden almadın. Biz yabancı mıyız gelip de bize söylesene” diye bağırdı

Öte yandan kazada ölen Hıdır Ali Genç’in babası Mustafa Genç, dün taziyeleri kabul ederken sorular üzerine, “Medyada bazı yanlış anlama olmuş. Ben Başbakan’a ‘Sizi şikâyet ederim, sizi mahkemeye veririm’ demedim. Ben, Başbakan’a, çalıştığım şirketi mahkemeye vereceğimi ve davamın da peşinde olacağımı söyledim” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler