Polonya'dan kültür sanata Üstün Hizmet Liyakat ve Şeref Nişanı

Polonya ve Türkiye diplomatik ilişkilerinin 600. Yıldönümü kutlamaları çerçevesinde, Polonya’nın Türkiye’de tanıtılmasına katkı sağlayan, kültür ve sanat alanındaki önemli isimler Polonya Cumhuriyeti Üstün Hizmet Liyakat Nişanı ve “Bene Merito” Şeref Nişanı ile onurlandırıldı.

Yayınlanma: 27.06.2014 - 11:02
Abone Ol google-news

Polonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Mieczyslaw Cieniuch ve İstanbul Başkonsolosu Miroslaw Stawski tarafından Sakıp Sabancı Müzesi Müdürü Nazan Ölçer’e ve İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı(İKSV) Genel Müdürü Görgün Taner’e Polonya Cumhuriyeti Üstün Hizmet Liyakat Nişanı Subay Haçı, Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü Profesörü Yurdaer Altıntaş’a ve Suna ve İnan Kıraç Vakfı Kültür ve Sanat İşletmesi Genel Müdürü Özalp Birol ve İKSV İstanbul Müzik Festivali Direktörü Yeşim Gürer Oymak’a Polonya Cumhuriyeti Üstün Hizmet Liyakat Nişanı Şövalye Haçı, Boğaziçi Üniversitesi müzik profesörü, yazarımız Evin İlyasoğlu, Aybay Hukuk Araştırmaları Vakfı Başkanı, avukat Rona Aybay, bağımsız küratör Gülden Akıncı, fotoğraf sanatçısı Akgün Akova, gazeteci ve editör Hayati Asılyazıcı, LOT Polonya Havayolları İstanbul Ülke Müdürü Terry E. Patpat’a da
 “Bene Merito” Şeref Nişanı takıldı. Taner ve Oymak görevleri nedeniyle önceki akşam düzenlenen törene katılamadılar.

Teşekkür konuşmalarında Türkiye ile Polonya arasında dostluk ve kültür köprüsünü başarıyla güçlendiren, geleneksel dostluğun yeni boyutlar kazanmasını sağlayan ve bu hizmetlerine yeni projelerle devam etmekte olan Polonya Cumhuriyeti adına büyükelçi Cieniuch ve başkonsolos Stawski ile işbirliğinden duyulan memnuniyet ifade edildi.

Bu nişanı almaktan onur duyduğunu ifade eden Evin İlyasoğlu, “Polonyalılar kültür ve sanat etkinliklerini anlayarak, severek, keyif alarak yapıyor” diyerek gelecek yıllarda da Polonyalı sanatçıların konuk edileceğini belirtti. Rona Aybay da, profesör, uluslararası yargıç, uluslararası kurullarda üye ve avukat olarak çeşitli ülkelerden çok sayıda seçkin insanla yollarının kesiştiğini belirterek, “Polonyalı hukukçular;  Prof. Adam Zielinski, Prof. Leh Papzyki  ve ilk kadın Başbakanı Hanna Suchocka ile çalışmış olmak benim için büyük bir onur olmuştur” dedi.

Resepsiyon Polonya Başkonsolosluğu Rezidansı’nda gerçekleşti. Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu tarafından Gülden Akıncı ve Akgün Akova’ya hazırlatılan “Bir Aynada İki Ülke Polonya ve Türkiye” kitabı tanıtıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler