Poyraz Ali annesine kavuşuyor: Hasret bitiyor

OHAL’in en minik mağdurlarından atipik otizimli, 5 yaşındaki Poyraz Ali’nin anne hasreti bitecek.

Yayınlanma: 21.11.2016 - 19:06
Abone Ol google-news

Oğluna kavuşmak için açlık grevine başlayan anne Zeynep Bakır, Silivri 9 No’lu Cezaevi’nden, Gebze Kadın Kapalı Cezaevi’ne sevk edildi. Bakır, uygun koşullar sağlanınca da çocuğunu yanına alacak.

Eğitimi darbe aldı

Poyraz Ali, OHAL’den önce, haftada dört gün 16 saatlik bir rehabilitasyon programına ve Bakırköy Cezaevi’ndeki anaokuluna devam ediyordu. Annesi Zeynep Bakır da eğitim süreçlerinde yanında oluyordu. Zeynep Bakır, 1 Ağustos’ta, Bakırköy Kadın Cezaevi’nden Silivri’ye sürgün edildi. Poyraz Ali, babasıyla Trabzon’a döndü. Gündüz, anneannesi ve dedesiyle vakit geçiriyordu. Zeynep Bakır ise Bakırköy’e geri gelebilmek için çalmadık kapı bırakmadı. Dilekçelerine günler sonra verilen yanıtlar olumsuzdu. Bakır da son çare açlık grevine başlamıştı.

 

 Dayanışma kazandı

Bakır’ın sevk haberini otizim aktivisti İrem Afşin duyurdu. Afşin, “Zeynep Bakır, hak ettiği denetimli serbestlikten yararlanamaması yetmiyormuş gibi bir de Silivri’ye gönderilmişti. Poyraz Ali için sağlanan tüm koşullardan mahrum bırakılmıştı. Açlık grevi sonucu talebi kabul edildi. 19 Kasım Cumartesi günü Gebze’ye sevk edildi ve eylemi sonlandırdı. Poyraz Ali için Bakırköy Hapishanesi’nde kazandığımız koşulları Gebze Hapishanesi için de sağlayana kadar ve Zeynep denetimli serbestlikten yararlanana dek mücadelemiz sürecek. Dayanışmanın ve direnmenin sonucunu bir kez daha gördük” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler