Irkçılık nedeniyle duran PSG-Başakşehir maçı oynanacak mı? İşte son karar!

PSG-Başakşehir maçında temsilcimiz, ırkçılık iddiası ile maçın ilk yarısında sahadan çekildi. UEFA Rumen hakemin VAR odasına gönderilip maçın oynanmasını önerdi. Ancak Demba Ba ve oyuncular oynamak istemedi. Maç bugüne (çarşamba) bırakıldı.

Yayınlanma: 08.12.2020 - 22:44
Irkçılık nedeniyle duran PSG-Başakşehir maçı oynanacak mı? İşte son karar!
Abone Ol google-news

Medipol Başakşehir, UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu altıncı haftasında Paris Saint Germain ile oynadığı maçta, dördüncü hakemin, yardımcı antrenör Pierre Webo'ya ırkçı söylemde bulunduğu gerekçesiyle sahadan çekilerek, soyunma odasına gitti. Yoğun görüşmeler sonrası Başakşehir maça çıkmaya ikna edilemedi. Son dakikada tüm hakem ekibi maçtan alındı, maçın bugün saat 20.55'te (çarşamba) yeni bir hakem kadrosuyla oynanması bekleniyor.

OLAY BÖYLE YAŞANDI

Maçın 17. dakikasında Webo'nun bir pozisyon sonrası hakeme itirazda bulunmasının ardından dördüncü hakem tarafından ırkçı söyleme maruz kaldı.

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk bunun üzerine dördüncü hakeme tepki gösterdi.

Medipol Başakşehir, bu olayın ardından sahadan çekilerek, soyunma odasına gitti.

Teknik direktör Okan Buruk,  4. hakem Rumen Coltrenu'ya "Sen ırkçı mısın?" sorusunu da yöneltti. 4. hakem sahadan çıkmayınca Başakşehir takımı soyunma odasına gitti.

Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, "Hakem herkesin gözü önünde negro dedi. Eğer 4. hakem saha dışına çıkarılsa sahaya döneriz. Yoksa Başakşehir maça çıkmayacak" dedi. UEFA 4. hakemi VAR odasına yollayıp yedek hakem buldu ve takımları sahaya davet etti. Ne var ki Demba Ba, Crivelli ve bazı oyuncular maça çıkmak istemediğini söyledi. UEFA da maçı hakem değişikliği ile bugüne (çarşamba) bıraktı. Maç TSİ 20.55'te başlayacak.

KADROLAR

PSG: Navas, Kimpembe, Marquinhos, Danilo, Florenzi, Bakker, Veratti, Paredes, Rafinha, Neymar, Mbappe

Başakşehir: Mert, Rafael, Ponck, Mehmet Topal, Hasan Ali, Berkay, Mahmut, İrfan Can, Deniz, Gulbrandsen, Crivelli


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler