PTT şubesi soyuldu

Adana'da bir PTT şubesi soyuldu. Kar maskesiyle şubeye giren soyguncunun ilk belirlemelere göre 300 TL aldığı belirtildi.

Yayınlanma: 12.11.2009 - 15:47
Abone Ol google-news

PTT Evleri Mahallesi'ndeki PTT şubesine gelerek, veznedar Erkan Başpınar'ı silahla tehdit edip para alan kar maskeli soyguncunun yakalanmasına yönelik çalışmalar sürdürülüyor.

Ekipler, PTT Başmüdürlüğü'nden yetkililerin gelmesinin ardından zanlının kimliğini tespite yönelik güvenlik kamerası görüntülerini incelediler. Bu arada, çevredeki ve zanlının kaçış güzergahındaki iş yerlerinin de güvenlik kameraları incelemeye alındı.

İlk belirlemelere göre, zanlının 300 TL aldığı, daha sonra paniğe kapılarak kaçtığı belirtildi. Veznedar Başpınar'ın 5 yıldır PTT'de çalıştığı, saat 16.30'da gişeyi kapatarak, 17.00'de gelecek zırhlı nakil aracına teslim edilecek paranın sayma işlemine başladığı öğrenildi.
Aynı şubede geçen yıl da soygun girişimi olduğu, vezne görevlisinin bacağından vurularak yaralandığı öğrenildi.

Olay yerine gelen Türk Haber Sen Şube Başkanı Kemal Öztoprak, daha önce de çeşitli PTT şubelerinde soygun ve girişim olduğunu anımsattı.

Bu tip olaylara yönelik PTT yetkililerin yeterli önlemi almadığını savunan Öztoprak, ''Geçen yıl bir arkadaşımız burada yaralandı. Bu yıl iki farklı şubede silahlı soygun gerçekleşti. Buna karşın halen PTT şubelerinin hiçbirinde güvenlik görevlisi yok. Halkın parası ve çalışanın canı Allah'a emanet'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler