Rojava'da kantonlar dağıtılacak iddiası
Suriye’deki Kürt bölgesi Rojava’da kantonların dağıtılacağı ve ‘Kuzey Suriye Federasyonu’ adıyla federal bir yapının ilan edileceği iddia edildi.
Erbil merkezli Rudaw’a konuşan bir kaynak, yarın Rumelan’da yapılacak konferansta kantonların dağıtılarak Rojava’da federal bir sistemin ilan edileceğini söyledi.
Konferansa Kürt, Arap, Süryani ve Türkmenlerin de aralarında bulunduğu Suriye’deki tüm oluşumların katılacağını belirten kaynak, federal bir sistem kurulmasına yönelik hazırlık yapılacağını ifade etti.
Rudaw ayrıca Rojava’nın Amude kentinde dün, Rojava’da yeni yönetim sisteminin tartışılacağı konferans için hazırlık komitesi kurulduğunu yazdı.
Rudaw'ın haberine göre KCK Eşbaşkanı Bese Hozat da federatif bir Suriye’nin daha gerçekçi bir model olduğunu belirterek, 'Rojava’nın ise Kuzey Suriye Federasyonu içinde özerk bir bölge olabileceğini, Bayırbucak Türkmenlerinin de özerk bir yönetimle Kuzey Suriye Federasyonu içinde yer alabileceğini' söyledi.
Barzani: 1923'ten beri hayalini kuruyoruz... ABD bize karşı çıkmasın
Video Haberler
-
Mısır’da köpekbalığı saldırısı: 1 ölü
-
Diyarbakır'da 13 katlı binada yangın!
-
Öğretmenleri, Kılıçdaroğlu'nu anlattı
-
Antaly'da mermer fabrikası deposunda yangın
-
Kablo hırsızlarına suçüstü: Anbean kameraya yansıdı
-
İstanbul Beykoz'da orman yangını çıktı
-
Geri dönüşüm deposunda yangın
-
Özel birey Ali Eren'in tek hayali Tarkan ile tanışmak
-
Rusya’nın Ukrayna sınırında patlama: 3 ölü
-
Engelli kiracısını sokağa attı
En Çok Okunan Haberler
-
Peker'den şimdi de 'Sarıgül' paylaşımı
-
Saray'daki ziyafet yargıya taşındı
-
Erdoğan'ın konuşmasındaki hatanın faturası kesildi
-
Erdoğan mitingini iptal etti
-
Hayat pahalılığına karşı sokağa çıktılar!
-
Asgari ücretteki artış halaylarla kutlandı
-
'Bana su bile döktürmediler'
-
'Kime gitti, kim aldı? İn midir, cin midir?'
-
AKP'li vekilin İBB'den kazandığı para ortaya çıktı!
-
Asgari ücret için söylediklerini unuttu