Roma Belediyesi'nden yürüyüş yasağı!

Roma Belediyesi tarafından yeni alınan karar doğrultusunda, Navona, Campo dei Fiori, Fontana di Trevi gibi tarihi ve turistik ünlü meydanlarda, protesto maksatlı yürüyüş yapılması yasaklandı.

Yayınlanma: 20.09.2011 - 14:49
Abone Ol google-news

İtalya'nın başkenti Roma'da belediye başkanı Gianni Alemmano, protesto kortejlerine yasak getiren kararı, tarihi ve kültürel mirası korumak adına aldıklarını açıkladı.

Yasağa göre, kentin turistik noktalarından aşk çeşmesi olarak bilinen Fontana di Trevi, Navona ve Campo dei Fiori meydanlarında protesto yürüyüşlerine izin verilmeyeceği kaydedildi.

Belediyenin yasak kararının 1 Ekim tarihiyle başlayacağı bildirildi.

Roma Belediyesinin yasak kararını almasının en büyük nedeninin, tarihi ve kültürel değerlerin, son dönemde uğradığı şiddet saldırıları olduğu belirtildi. Kentin en önemli meydanları arasında gösterilen ve her gün binlerce kişi tarafından ziyaret edilen Navona meydanındaki Moro çeşmesi, 3 Eylül tarihinde bir saldırganın şiddet saldırısına uğramıştı. Olaydan sonra, zarar gören çeşme bakıma alınırken, ünlü meydandaki polis sayısı da arttırılmıştı. Çeşmenin bakımının belediyeye 5 bin avroya mal olacağı da gelen haberler arasında yer aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler