Rusya işe narkotiği de bulaştırdı

Rusya Federal Narkotik Denetim Servisi (FSKN) Başkanı Viktor İvanov, Afganistan afyonunun Türkiye’de işlendiğini ve daha sonra buradan Avrupa’ya ve Rusya’ya dağıldığını iddia etti.

Yayınlanma: 22.12.2015 - 13:39
Abone Ol google-news

Narkotikle mücadele toplantısında konuşan İvanov, Afgan afyonunun Bedehşan-Duşi-Bamyan-Herat güzergâhını izleyerek İran’a ve oradan da Türkiye’ye taşındığını söyledi. İvanov, “Afgan afyonu Türkiye’deki özel laboratuvarlarda işleniyor, birinci kalite Türk üretimi afyon da eklenerek eroin üretiliyor. Daha sonra Avrupa ve Rusya’ya gönderiliyor.” iddiasında bulundu.

FSKN başkanının Türkiye’deki laboratuvarlarla ilgili ayrıntılı bilgi vermesi dikkat çekti. Başkan İvanov, “Yasadışı asetik anhidrit üreten suç çeteleriyle birlikte Türkiye’de petrokimya endüstrisi genişledi. Bu yüzden Türkiye’de Afgan afyonunu işleyerek birinci sınıf eroin üreten narkotik laboratuvarlar ortaya çıktı. Türkiye’de eroinin kilosu 5-7 bin dolar iken Avrupa’da 30 bin dolar. Ne kadar fark kaldığını anlıyor musunuz?” şeklinde konuştu.

İvanov, “Türk meslektaşlarımızla ortaklaşa yürüttüğümüz operasyonların sayısı çok az, oysa Türkiye üzerinden Avrupa’ya çok büyük bir uyuşturucu sevkiyatı yapılıyor.” dedi.

FSKN Başkanı İvanov, IŞİD'in Türkiye üzerinden uyuşturucu transferinden yıllık 200-500 milyon dolar kazandığını iddia etti.

İvanov, Afganistan’ın Beğlan şehrinde Aralık ayında Rus ve Afgan narkotik polislerinin birlikte gerçekleştirdiği operasyonda 600 kilogram afyon ele geçirildiğini duyurdu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler