Sağlar: 'Tüm yetki AKP'de ama sorumlu yok'

Ülkede yaşanan sığınmacı akını, ekonomik kriz ve can alan orman yangınları, seller isyan ettirdi. CHP eski milletvekili eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar 'Tüm yetki AKP'de ama sorumlu yok' dedi.

Yayınlanma: 15.08.2021 - 08:12
Sağlar: 'Tüm yetki AKP'de ama sorumlu yok'
Abone Ol google-news

İşte eski Bakan Fikri Sağlar'ın o paylaşımı;

FİKRİ SAĞLAR KİMDİR?

Durmuş Fikri Sağlar, Galatasaray Lisesi ve Hacettepe Üniversitesi İdarî Bilimler Fakültesinden mezun oldu. Önce Sosyal Demokrat Halkçı Parti'yi ardından Cumhuriyet Halk Partisi'ni 17., 18., 19. ve 20. dönemlerde İçel Milletvekili olarak temsil etti.

SHP'de genç yaşta genel sekreterlik yaptı. 18 Nisan 1999'daki genel seçimlerde CHP'nin %8,71 oy almasından ötürü baraj dışı kaldığından Fikri Sağlar'ın da milletvekilliği sona erdi. 49. 50. 52. Hükümetlerde Kültür Bakanlığı yaptı ve 50. Hükümet'te revizyon sonucu Kültür Bakanlığı'ndan Devlet Bakanlığı'na getirildi. Mersin'de 2004 Yerel Seçimlerinde büyükşehir belediye başkanlığına adaylığını koymuş fakat seçilememiştir. 2014 yılında Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi üyeliğine seçildi. 25. dönemde tekrar Mersin milletvekili olarak meclise girdi.

Susurluk Kazasının ardından kurulan TBMM Susurluk Komisyonu'nda üyelik yapmıştır. Kod Adı Susurluk/Derin İlişkiler adlı kitabı vardır. Kitapta, Susurluk kazasının ardından Türkbank ihalesinin dondurulmasına kadar devam eden olaylar zincirini kitabında anlatılmaktadır.

Toros Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesidir. Birgün gazetesinde köşe yazıları yazmaktadır.

Tiyatro sanatçısı Serap Sağlar'la evlidir. Yankı Sağlar ve tiyatro sanatçısı Gerçek Sağlar'ın babasıdır.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler