Sahte ilaç sitelerine operasyon
Sahte ve kaçak ilaçların internet üzerinden satışına yönelik operasyon kapsamında 6 günde dünya genelinde 96 ülkede 3 bin site kapatıldı.
Dünya Sağlık Örgütü'ne göre her yıl 1 milyondan fazla insan, sahte ilaç yüzünden hayatını kaybediyor. Sahte ve kaçak ilaçlar en çok internet sitelerinden satılıyor. İnternetten ilaç satışının engellenmesi amacıyla 96 ülkede başlatılan operasyonun Türkiye ayağı tamamlandı. 475 internet sitesi kapatıldı.
Sahte ve kaçak ilaçların internet üzerinden satışına yönelik operasyon kapsamında 6 günde dünya genelinde 96 ülkede 3 bin site kapatıldı.
Sağlık Bakanlığı'nın Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı ile ortak yürüttüğü çalışmayla, Türkiye'de de sahte ilaç satan 475 internet sitesine erişim durduruldu.
Kapatılan sitelerin çoğunluğunu, cinsel içerikli ve zayıflamaya yardımcı ilaç satan online eczaneler oluşturuyor.
Bankalararası kart merkezi ile de anlaşan Bakanlık, internetten kredi kartıyla alışveriş imkanını ortadan kaldırdı.
Böylelikle elektronik olarak ödeme yapılmasının önüne geçildi.
Video Haberler
-
40 santimetrelik fıtıkla yaşıyordu
-
Küçükçekmece'de sürücülerin yol verme kavgası
-
'İlk vaka tespit edildiğinde karantina 28 gün olabilir!
-
Yakayı işte böyle ele verdiler
-
Otomobilin çarptığı bisikletli ağır yarandı
-
Düzce'de kereste atölyesi yandı
-
Fındığı 'don' vurdu, zarar tespiti başlatıldı
-
Batman'da dehşet; Akrabalarını katletti, eşini yaraladı
-
Bakan Kurum'dan 'Atatürk Havalimanı' açıklaması
-
Atatürk Havalimanı’yla ilgili yeni gelişme
En Çok Okunan Haberler
-
Alkol ve sigara zammı nasıl yansıyacak?
-
AFAD duyurdu: İzmir'de deprem!
-
Beylikdüzü'nde silahlı banka soygunu
-
Kuntz'tan flaş itiraf!
-
Kılıçdaroğlu bu sefer isim vererek sordu
-
Üniversite şenliğinde ÖSO standı!
-
Galatasaray ayağa kalktı: Katarlılara tepki
-
Semih Tufan Gülaltay’ın ofisinde kanlı çatışma
-
Zamlı alkol fiyatları yayımlandı
-
Erdoğan'a kötü haber